Annonce
Kolding

Nej tak til stort boligbyggeri ved Violvej

Det her byggeri er for voldsomt til en placering ved Violvej, mener politikerne. Illustration: Architema
For anden gang vender politikerne tommelfingeren nedad til en investors ønske om et stort boligbyggeri. Det er for dominerende, lyder beskeden.

Kolding: For en gangs skyld har Koldings politikere vendt tommelfingeren nedad til en investors ønske om at bygge nye boliger.

Faktisk har politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget nu for anden gang sagt nej til at lave den nødvendige lokalplan til et boligbyggeri ved Violvej, som et århusiansk selskab ønsker at opføre. Det er samme selskab, som ejer de eksisterende 13 gule teglstensboligblokke i tre etager med i alt 137 boliger ved Violvej.

For et år siden fremsatte investoren sit første ønske om at bygge seks boligblokke i fire-otte etagers højde med 90 boliger i tilknytning til det eksisterende byggeri. Det blev afvist.

Nu har bygherren revideret sit projekt, så det i stedet er to blokke, som svinger i højde fra syv til 10 etager ligeledes med 90 boliger. Det er også blevet afvist.

Derfor ville det være interessant, hvis man tænkte delebiler eller lejebiler til beboerne ind i sådan et projekt. Jeg drømmer om, at man prøver at tænke andre løsninger ind end dem, vi altid ser.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvalget

Hænger ikke sammen

- 90 boliger synes vi stadig er for meget. Og den størrelse, som de her bygninger ville få, vil også stadig være meget markant for området. Et nyt byggeri skal hænge sammen med det eksisterende byggeri, og det betyder, at der skal være færre kvadratmeter og færre lejligheder, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V), som ikke præcist kan sige, hvor mange lejligheder politikerne kan acceptere.

Hun peger på, at antallet af parkeringspladser også er en udfordring i området, fordi der som udgangspunkt skal skal være plads til mindst én pr. bolig.

- Og det er der knapt nok plads til. Derfor ville det være interessant, hvis man tænkte delebiler eller lejebiler til beboerne ind i sådan et projekt. Jeg drømmer om, at man prøver at tænke andre løsninger ind end dem, vi altid ser, og det vil jo være at tale lige ind i den grønne dagsorden og samtidig kunne løse problemet med p-pladser, siger hun.

Det er by- og udviklingsforvaltningens vurdering, at et byggeri på færre kvadratmeter på Violvej vil passe bedre i forhold til omgivelserne som helhed. Det vil samtidig mindske behovet for p-pladser, åbne op for flere opholdsarealer og give mulighed for et slankere bygggeri, som ikke er så dominerende.

Nu skal kommunen og bygherren i dialog igen, men overfor by- og udviklingsforvaltningen har det århusianske selskab givet udtryk for, at byggeriet ikke hænger sammen økonomisk med færre kvadratmeter og færre boliger end 90.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Merete Due Paarups kunne godt tænke sig at være mere tålmodig - og at have superkræfter

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

Alba blev født to dage efter Nadia mistede sin mor

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce