Annonce
Læserbrev

Nej tak til to-sprogede skilte

Annonce

Sindelag: Debatten omkring to-sprogede byskilte er atter engang blusset op i Sønderjylland, og således også i vores egen kommune.

Indledningsvis er det vigtigt at pointere, at vi i Dansk Folkeparti naturligvis anerkender - og respekterer det tyske mindretal. Derfor er vi også stolte over den måde, som man i Sønderjylland, og ligeledes Haderslev Kommune, behandler mindretallet på. Her er plads til tyske skoler, børnehaver, biblioteker og andre kulturtilbud. Ydermere får mindretallet et anseeligt tilskud hvert år af den danske stat. Så langt så godt.

Men, det ændrer ikke ved, at vi sønderjyder er og føler os danske.

Og selv om et skilt, af nogen, betragtes som en ligegyldig banalitet, så er det særdeles betydningsfuldt for andre. At ændre på vores stednavne er i vores optik det samme som at ændre i historien. For selv om nogen vil glædes ved at blive mødt af tyske bynavne i deres danske fædreland, ja så vil det for os andre blive en bitter fornøjelse.

Det tyske mindretal lever i blandt os og er en del af os, - på godt og ondt. Men, vi vil ikke lave om på os selv og vores selvforståelse af den grund!

Vi er danske sønderjyder - og det er vi stolte af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere: 300 deltagere må tage hjem før tid

Trekantområdet

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Annonce