Annonce
Debat

Nej til at anerkende islamiske trossamfund

Læserbrev: Nye Borgerlige mener ikke, at staten skal anerkende muslimske trossamfund. I Danmark nyder trossamfund nemlig flere økonomiske fordele såsom undtagelse fra skattepligt.

Islam er i modstrid med vores frie demokrati, og derfor skal muslimske trossamfund ikke anerkendes. Det er uhensigtsmæssigt, at denne religion/ideologi skal nyde specielle privilegier forbundet med at være et anerkendt trossamfund.

Vi har godt nok religionsfrihed men ikke religionslighed. Staten skal ikke give fordele til en religion/ideologi, der krænker andres religionsfrihed og tager umenneskeligt hårde midler i brug over for f.eks. vantro og andre religioner.

Nye Borgerliges forslag er ikke i strid med grundloven.

Der er forudsætninger for at blive anerkendt som trossamfund, og det er blandt andet, at man skal indlevere beskrivelse af sit trossamfund og den tankegang, der ligger bag. Så hvis der sidder politikere og embedsmænd og tænker, at islam er en religion som alle andre, så har vi et problem.

Én ting er at vi ikke kan nægte muslimer at dyrke deres tro, men vi skal sige nej til, at islamiske trossamfund understøttes af skatteyderne.

Vi er nødt til at have denne debat. Alle partier skal reflektere over, hvad islam er og hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at denne religion nyder særlige privilegier, forbundet med at være et anerkendt trossamfund.

Forslaget er altså ikke grundlovsstridigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce