Annonce
forside

Nej til besparelser på specialområdet

Hans Holmer

Læserbrev: Under stor ståhej lykkedes det SF ved sidste års budget at øremærke fem millioner kroner til specialområdet. Vi var dengang klar over, at det ikke var nok penge, men det var en klar forbedring i forhold til de besparelser, der lå på bordet, ligesom det også var det mulige i en kommune med et massivt blåt flertal.

Vi håbede til det sidste, at resten af beløbet kunne findes. Men det håb blev slukket på det seneste udvalgsmøde i børne-og uddannelsesudvalget, hvor vi ikke kunne nå til enighed om at trække de sidste besparelser på 3,8 mio. kr. på specialskoleområdet tilbage. Det lykkedes ikke fordi Venstre stemte imod.

Konsekvenserne af den beslutning er, at det på lang sigt kommer til at koste kommunekassen dyrt. Først og fremmest sendes noget af regningen for besparelserne blot videre til fx til socialområdet. Men dernæst kommer de til at ramme nogle familier urimelig hårdt. Følgende bliver eksempelvis sparet væk: Tilbuddet om morgenåbning og eftermiddagstilbud på Specialcenter Bramdrup, Karen Blixen Skolen og Marielundskolen lukkes, klubtilbuddet på Specialcenter Bramdrup, Marielundskolen, ligesom Karen Blixen Skolen og Specialcenter Vonsild lukkes.

Således bliver klubtilbuddet tirsdag og torsdag aften for elever med meget store psykiske og fysiske handicaps på Specialcenter i Vonsild sparet væk. Eleverne mister dermed muligheden for klubtilbud som andre unge har mulighed for. Familierne er i forvejen pressede, fordi deres børn har det svært, men lige nu har de dog to dage om ugen, hvor de kan bruge ekstra tid om aftenen på deres øvrige børn.

Som SF'er synes jeg, at strategierne om "Borgerens centrum" og tænkning på tværs af forvaltningerne er svære at få øje på i denne sag. Jeg har dog stadig et oprigtigt og spinkelt håb om at Venstre med sine 13 mandater og dermed sit flertal kommer til fornuft, når sagen kommer i byrådet. Der er så meget på spil, hvis vi ikke skal gøre unødig skade på børn og familier, der i forvejen har nok at kæmpe med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce