Annonce
forside

Nej til de 400 kV elmaster som skal rundt om Rørkær og Sæd

Læserbrev: Miljø- og fødevareministeriet har i disse dage udsendt høring om den nye 400 kV-forbindelse fra Endrup til grænsen, hvor ansøgeren Energinet roser forbindelsen for at give mange positive økonomiske gevinster. Men hvad med alle de konsekvenser, det vil betyde for alle lodsejere og andre, som har sin daglige gang ved de nye kæmpemaster?

Jeg frygter, at der skjules noget omkring de helbredsmæssige gener, da det formentlig ikke er ufarligt at bo så tæt på de høje el-master med de spændinger, det vil give. Hvorfor skriver man ikke noget om det på Energinets webside?

Hvad med mobildækningen - det bør også komme frem, da jeg mener, at de spændinger, som de store el-kabler i luften vil give, også vil medføre at mobildækningen bliver meget dårlig, og den er i forvejen meget ringe i Rørkær.

Jeg frygter, at husene i Rørkær og Sæd bliver usælgelige, hvis vi bliver omgivet af de høje el-master rundt om vores to landsbyer.

Sidst, men ikke mindst så vil det også betyde en hel del for områdets naturbestand. Vi kan jo bare se, hvordan gæs har ændret adfærd, efter at de store tyske vindmøller kom. Tidligere var der ikke samme antal rundt om Rørkær om efteråret. De høje el-master vil også være med til at ødelægge endnu mere af vores naturskønne område, efter vi blev påduttet de store vindmøller sidste efterår syd for Rørkær.

Det er en ommer Energinet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];