Annonce
forside

Nej til master rundt om Rørkær og Sæd

Læserbrev: Miljø- og Fødevareministeriet har i disse dage udsendt høring om den nye 400 kV-forbindelse fra Endrup til grænsen, hvor ansøgeren Energinet roser forbindelsen for at give mange positive økonomiske gevinster. Men hvad med alle de konsekvenser, det vil betyde for alle lodsejere og andre, som har sin daglige gang ved de nye kæmpemaster?

Jeg frygter, at der skjules noget omkring de helbredsmæssige gener, da det formentlig ikke er ufarligt at bo så tæt på de høje elmaster med de spændinger, det vil give? Hvorfor skriver man ikke noget om det på Energinets webside?

Hvad med mobildækningen - det bør også komme frem, da jeg mener, at de spændinger, som de store elkabler i luften vil give, også vil medføre at mobildækningen bliver meget dårlig, og den er i forvejen meget ringe i Rørkær.

Jeg frygter, at husene i Rørkær og Sæd bliver usælgelige, hvis vi bliver omgivet af de høje elmaster rundt om vores to landsbyer.

Sidst, men ikke mindst, så vil det også betyde en hel del for områdets naturbestand. Vi kan jo bare se, hvordan gæs har ændret adfærd, efter at de store tyske vindmøller kom. Tidligere var der ikke samme antal rundt om Rørkær om efteråret. De høje elmaster vil også være med til at ødelægge endnu mere af vores naturskønne område, efter vi blev påduttet de store vindmøller sidste efterår syd for Rørkær.

Det er en ommer Energinet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce