Annonce
Navne

Tidligere ministers hustru er død: Familiens samlingspunkt er væk

Fredag 28. maj sov Jytte Mortensen ind. Foto: Privat
Jytte Mortensen, tidligere minister og folketingsmedlem Helge Mortensens hustru gennem 59 år, er død. Hun var familiens samlingspunkt.

Næstekærligheden er jo uegennyttig, og med den forstod Jytte – måske uden egentlig at vide det – at svare an på rigtig mange menneskers behov. Jytte kom helt umiddelbart andre mennesker i møde.

Hun var også familiens absolutte samlingspunkt, og her var tætte bånd – måske især mellem Jytte og børnebørnene.

Blandt andet sådan lød ordene, da sognepræst Trine Villumsen grundlovsdag i Vor Frelsers Kirke, Esbjerg, forrettede bisættelsen over Jytte Mortensen – tidligere minister og folketingsmedlem Helge Mortensens hustru gennem 59 år.

Annonce

Ved en smuk og værdig bisættelse og efterfølgende mindehøjtidelighed på konferencehotellet ECH Park i Stormgade sagde familie og venner et sidste farvel til Jytte Mortensen – den hustru, mor, svigermor, mormor, farmor, oldemor, arbejdskammerat, kollega, nabo og veninde, de altid har værdsat og haft så mange dejlige timer og oplevelser sammen med.

Ydmyg og empatisk

Tungt var det – men også smukt. I fint dansk sommervejr og mange minder ombord for alle deltagende var Brorsons salme ”Op al den ting, som Gud har gjort” velvalgt. Jytte Mortensens ydmyge og empatiske omsorg for ikke kun familien, men for alle hun mødte på sin vej – i nære relationer såvel som i arbejdet som social- og sundhedshjælper og i andre sociale sammenhænge – blev fremhævet både i kirken og under mindesamværet.

Hendes og Helge Mortensens fælles passion, da det udegående arbejde og politikken var lagt på hylden, blev haven – så længe kræfterne rakte. Fine roser, tidlige kartofler – det var en fryd, indtil Jyttes helbred ikke længere ville makke helt ret.

Savnet bliver stort – en tomhed især i Helge Mortensens hverdag – men glæden over de mange gode minder, hendes vedholdende kærlighed og omsorg er værdifuldt for alle at leve videre på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce