Annonce
forside

Nekrolog: 98-årig kunne begå sig på nettet

Knud Selmer fra Ribe fik et langt og aktivt liv. Han interesserede sig blandt andet for skak og spillede online-skak med sin familie.

Ribe: Knud Selmer, Slotsgade 5 i Ribe, er død på Esbjerg Sygehus, 98 år gammel.

Han blev født i Thisted og tilbragte sin barndom og tidlige ungdom dér. Efter en kort tid som marinesoldat begyndte han på Haderslev Statsseminarium og tog lærereksamen herfra i 1943. Han kom efter nogle få vikarjobs til Danmarksgadesskole i Esbjerg, hvor han fik et langt arbejdsliv som lærer - kun afbrudt af et ophold i Botswana sammen med sin hustru i 1970-1972, udsendt som lærer af Danida.

Knud Selmer blev i 1947 gift med Gerda Roberts Selmer, med hvem han fik fire børn. De levede et aktivt familieliv med ferieture i ind- og udland. Efter hans pensionering foretog de flere længerevarende rejser sammen.

Knud Selmer blev enkemand i 1988, og ti år senere flyttede han til Ribe for at komme tættere på sin gode veninde, Kirstine Bjerrum. De var sammen flittige deltagere i Ribes kulturliv og var hinanden en god og kærlig støtte i alderdommen.

Knud Selmer var havemenneske og havde livet igennem flere haver samt en naturgrund ved sommerhuset. Derudover var slægtsforskning og skak hans store interesser. Han var åndsfrisk og livsglad til det sidste, og han var selv i en høj alder en ivrig bruger af internettet; han skypede og spillede on-line skak med familien. Han var et familiemenneske og samlede ofte sin store familie omkring sig. Familien oplyser, at han vil blive dybt savnet.

Han efterlader sig en søn, tre døtre, 11 børnebørn og ni oldebørn.

Begravelsen foregår fra Treenighedskirken i Esbjerg, lørdag den 10 juni klokken 11.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

58-årig havnede i grøften

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce