Annonce
forside

Nekrolog: Afdød typograf elskede sin kolonihave

Også på det faglige og organisatoriske plan var Knud Erik Pedersen meget aktiv. I rigtig mange år var han kasserer i Typografforbundet i Kolding, hvor han arbejdede på fagforeningens kontor i Søgade en gang om ugen. Arkivfoto

Tidligere typograf Knud Erik Pedersen, Spølrundevej, Kolding, er efter nogen tids svagelighed død, 81 år.

Kolding: Knud Erik Pedersen var i en meget lang årrække tilknyttet avisbranchen som typograf. Først i nogle år på Kolding Folkeblad, men ved indførelsen af den nye teknik, blev han tilknyttet Jydske Avistryk i Vonsild, hvor han havde sin daglige gang, indtil han blev pensioneret. Inden han gik ind i avisbranchen, havde han været typograf nogle år på Rolles Fabrikker i Vejen.

Også på det faglige og organisatoriske plan var Knud Erik Pedersen meget aktiv. I rigtig mange år var han kasserer i Typografforbundet i Kolding, hvor han arbejdede på fagforeningens kontor i Søgade en gang om ugen.

Han var født på Udsigten i Kolding, og boede hele livet i fødebyen.

Knud Erik Pedersen havde i næsten 30 år en kolonihave i Alpedalen. Haven blev et rigtigt fristed for ham, hvor han også selv byggede hus af nogle pallebrædder, han fik på Kolding Havn. Hver sommer var han selvforsynende med grøntsager fra haven. Med årene opholdt han sig meget i kolonihaven.

I mange år boede han sammen med hustruen Myrna i flere lejligheder på Ørebrovej. Han mistede hustruen i 2001, men under en familiefest nogle år senere, lærte han Anna fra Nordjylland at kende. Hun flyttede til Kolding og siden blev de gift. De købte en andelsbolig på Spølrundevej. I sommer døde Anna, og siden begyndte Knud Erik Pedersen selv at få helbredsproblemer.

Han efterlader sønnerne Jesper og Jørgen, som begge bor i Kolding. Hertil fire børnebørn og et oldebarn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce