Annonce
forside

Nekrolog: Frode Helmer Laursen, Gjesing, er død 88 år

Esbjerg: Frode Helmer Laursen, Mølleparkvej 6, er død, 88 år. Sammen med sin hustru, Aase, boede Frode Laursen i 50 år på Skovbakken 47, inden ægteparret i 2014 flyttede til en lejlighed i ét af højhusene på Mølleparkvej.

Frode Laursen var bankprokurist og nåede at få 30 års jubilæum i Varde Bank, men mange borgere i lokalområdet forbinder uvilkårligt Frode Laursen med Gjesing Orgelflytterforening, som er en selskabelig forening, bestående af 13 mænd. Foreningen blev stiftet den 22. september 1970, hvor medlemmerne købte et orgel, som med et vist mellemrum på skift blev flyttet rundt til medlemmerne, hvor man så mødtes og fik noget godt at spise og drikke.

I perioden fra 1970 til 2015 blev orglet flyttet hele 280 gange, så medlemmerne har oplevet mange muntre og dejlige timer sammen, men Frode var også en livsnyder og en lun fætter samt vennernes ven. Gjesing Orgelflytterforening har også været på besøg hos Frode, mens han boede i højhuset, og i foreningen griner man stadig af episoden, fordi orglet med nogle af medlemmerne sad fast på 3. sal.

Frode Laursen var også glad for at synge og har sunget i tre kor, blandt andet Jerne Mandskor og Alouette.

Udover hustruen Aase, som mange kender gennem Spangsbjerg IF Gymnastik, efterlader Frode sig to sønner, Jørn og Poul, samt to børnebørn og tre oldebørn. Jørn bor i Aarhus, Poul i København.

Frode Laursen bisættes fra Gjesing Kirke fredag den 17.november klokken 11.30. Efter bisættelsen er der mindesamvær på Restaurant Parken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce