Annonce
forside

Nekrolog: Journalistik og jernbanerne var Jens' helt store passion

En meget afslappet Jens Vestergaard under en privat ferie i Andamanerne, som er en indisk øgruppe. Privatfoto

Nekrolog: Jens Vestergaard er død i en alder af 62 år. Han var studievært ved ALT-tv og DR Syd og senere sagsbehandler og undersøgelsesleder ved Banedanmark.

Esbjerg: Efter længere tids sygdom er Jens Vestergaard død i sit hjem Ved Skoven 27 i Esbjerg i en alder af 62 år. Sammen med sin hustru, Annelene, boede Jens i mange år på Grønvangsvej 7, inden de i 2008 flyttede til Ved Skoven.

Jens Vestergaard var født i Søborg og var søn af den mangeårige journalist ved Morgenavisen Jylland-Posten Annelise Vestergaard og redaktør Eilif Vestergaard. Jens Vestergaard blev nysproglig student i 1976 og studerede statskundskab ved Aarhus Universitet i 1977 og 78. Han gik på Danmarks journalisthøjskole 1978-82 og var i praktik på Jyllands-Posten.

I sine unge dage arbejdede Jens Vestergaard i informationsafdelingen i Dansk Røde Kors i fire år og foretog i 1980erne en del rejser til blandt andet Etiopien, Uganda, Kenya, Bangladesh og Guinea. Han har skrevet oplysnings- og undervisningsmaterialer om den 3. verden, blandt andet skolebogen Chesakit - en dreng i Uganda.

Jens Vestergaard var studievært ved Alt-TV i slutningen af 80'erne, hvor han arbejdede sammen med navne som Søren Juhler, Kent Nikolajsen og Bo Bechsgaard, og senere kom han som studievært til DR-Syd, hvor han var i fem-seks år indtil 1996.

Annonce

Enestående viden om jernbaner

Jens Vestergaard arbejdede også kortvarigt ved dagbladet Vestkysten, hvor han ligeledes var med til at undervise de ansatte i de nye it-systemer. Udover journalistikken var jernbanerne Jens Vestergaards helt store passion. Han var i mange år sagsbehandler og undersøgelsesleder ved Banedanmark og havde en helt enestående viden om jernbaner. Han startede også sit eget firma Rail Soft og var begejstret for både modeljernbaner og veterantog. I over 45 år var han med i arbejdet omkring en privat veteranbane ved Mariager.

Jens Vestergaard havde en udpræget humoristisk sans, men var også en principfast mand. Udover sin hustru, Annelene, som er freelancejournalist og rejseleder, efterlader han sin 29-årige søn, Jonas, som bor i Esbjerg, hvor han er ansat ved Eventyrsport.

Der bliver ingen kirkelig handling, men et mindesamvær på Restaurant Kunstpavillonen søndag den 30. december klokken 13.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce