Annonce
Billund

Mindeord om Anders Larsen

Anders Larsen. Arkivfoto

Grindsted: Der blev stille i Kontakten, da meddelelsen om Anders’ død nåede frem. Det kom ikke som en overraskelse, for vi vidste, alvorlig sygdom i en tid havde sat sit præg på hans og Hannes dagligdag og sat en helt anden dagsorden end den aktive, der ellers var normen.

Efter et langt arbejdsliv som overlæge på Grindsted Sygehus startede Anders som frivillig i Kontakten i 2002, for året efter at blive dets formand frem til 2017. Og her har han været i gang tidligt og sent med allehånde opgaver for Kontaktens brugere. Stedet blev omdrejningspunktet i hans alderdom. For han fandt, at der her lå en stor opgave i at hjælpe og støtte de fremmede, der kom til vores kommune fra totalt anderledes kulturer.

Han besad stor praktisk snilde, som kombineret med hans ro, livsvisdom og medmenneskelighed betød, at han både kunne slå søm i og få internettet til at virke, og lytte til de svære ting, der ofte tyngede de mennesker, som netop var flygtet fra krig og ufred, hvor familiemedlemmer ofte var ladt tilbage.

For Anders var det vigtigt at forklare, hvad det var for et samfund, de nye medborgere var kommet til, så de fik en nemmere hverdag med forståelse for det nye land og den kultur, de gerne skulle blive en del af. Han gik forrest med sit motto: Vær mod andre, som du vil, andre skal være mod dig. Det motto understregede Anders gang på gang som også værende Kontaktens, og det står stadig nedfældet i formålet. Det var også vigtigt for ham at understrege, at i Kontakten, hvor mange forskellige mennesker med mange forskellige religioner mødes, er tolerancen i højsædet og religionen noget, vi bærer i hjertet og ikke slår hinanden i hovedet med.

Ordentlighed har på alle måder præget Anders’ virke i Kontakten, og vi er dybt taknemlige over at have været ledet af et sådant menneske.

Hanne har været en fuldstændig naturlig del af det store uselviske arbejde, og vi tænker i disse dage meget på hende.

I taknemlighed De frivillige i Kontakten

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce