Annonce
forside

Nekrolog over Vilfred Kjems

Vilfred Kjems, Carolineparken i Varde, er død, 92 år gammel. Han døde torsdag morgen og bliver bisæt næste lørdag, den 24. marts klokken 14 fra Arnbjerg Kapel.

Vilfred Kjems stammede fra Kærup. Han kom som ganske ung i lære som mekaniker ved Marinus Nielsen, hans senere svigerfar, der havde værksted og cylinderservice på Enghavevej i Varde.

I 1949 blev han gift med sin Rita. Senere overtog han mekanikerdelen af sin svigerfars værksted, og i 1960 blev hele værkstedet omdannet til cylinderservice i et aktieselskab med tre aktionærer: Vilfred, hans svigerfar Marinus Nielsen og hans svoger, Ritas bror, Carl Verner Nielsen.

Få år efter, allerede i 1964, døde Marinus Nielsen, og Vilfred og Rita Kjems flyttede ind i privatboligen ovenpå firmaet sammen med de to ældste af deres i alt tre børn.

I 1965 døde Carl Verner Nielsen, og Vilfred stod nu alene med forretningen, som han drev til 1985, hvor parrets ældste barn, og eneste søn, Freddy Kjems overtog.

I slutningen af halvfjerdserne forberedte Vilfred og Rita sig på deres otium. Far og søn byggede sommerhuset i Hjerting om til helårsbolig, hvor forældrene flyttede ind.

For 16 år siden flyttede de retur til Varde og købte hus i Banehaven.

For tre år siden flyttede de i ældrebolig på Hedebo, men kun et år senere rykkede de over på selve plejehjemmet.

Varde Cylinderservice, der til sidst skiftede navn til Marinus Nielsen Motorrenovering, blev for 4-5 år siden solgt ud af familien og har i dag adresse i Ribe.

Vilfred Kjems var i sine yngre dage en meget aktiv jæger. Han skød blandt andet en meget stor kronhjort, som stadig hænger i Jon & Dittes hus i Hjerting.

Hele livet igennem var han vild med biler. I hele sin opvækst kan Freddy Kjems ikke huske, familien havde samme bil i mere end tre måneder. Da Vilfred Kjems som 60-årig gik på pension i 1985, var det første, han kastede sig over, da også at bygge en sportsvogn, en rød Mercedes 190 SL fra 1955. Familien vil vide, at det var den sportsvogn, der indgik i tv-serien "Radio Mercur".

Vilfred Kjems efterlader sig sin hustru, tre børn med svigerbørn og fire børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce