Annonce
Mad og drikke

Nem tømmermændsmad: Hangoverkartofler med karamelliserede løg

Foto: Skovdalnordic.com

Så er vi ved at være færdig med gløggen for denne gang. Nu hiver vi fat i 1. januars “salt-cravings” og går ind i et 2020 på gammeldags manér.

Hermed en let opskrift til dagen derpå, hvor hovedet kan virke tungt.

Jeg glæder mig til at lave mange flere opskrifter til jer med fokus på bæredygtige retter, vegetariske opskrifter og ikke mindst spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-retter på den smagfulde måde.

Vi begynder med fire måder at lave løg på.

Opskrift

½ dl olivenolie

250 g mellemstore kartofler

2–3 små løg

2 fed hvidløg

1 spsk. paprika

½ spsk. spidskommen

1 spsk. sukker

1 tsk. hvid eddike eller æblecidereddike

½ spsk. flagesalt

Peber

Skræl og skær kartofler og løg i firkanter.

Hak hvidløg fint.

Varm en halv deciliter olie i en støbejernspande (eller stegepande).

Sæt på medium varme.

Tilsæt salt.

Når olien er varm, tilsæt da kartofler og lad dem stege i cirka 10-15 minutter.

Tilsæt løg og lad dem brune.

Steg videre i cirka 5-10 minutter og tilsæt derefter hvidløg.

Hæld eventuelt overskydende olie fra.

Tilsæt spidskommen, paprika, sukker og eddike. Vend godt rundt.

Steg, indtil kartoflerne er gyldenbrune, og løg er blevet karamelliseret.

Top eventuelt med friske krydderurter og flagesalt.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce