Annonce
Mad og drikke

Nem tømmermændsmad: Hangoverkartofler med karamelliserede løg

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Så er vi ved at være færdig med gløggen for denne gang. Nu hiver vi fat i 1. januars “salt-cravings” og går ind i et 2020 på gammeldags manér.

Hermed en let opskrift til dagen derpå, hvor hovedet kan virke tungt.

Jeg glæder mig til at lave mange flere opskrifter til jer med fokus på bæredygtige retter, vegetariske opskrifter og ikke mindst spring-over-hvor-gærdet-er-lavest-retter på den smagfulde måde.

Vi begynder med fire måder at lave løg på.

Opskrift

½ dl olivenolie

250 g mellemstore kartofler

2–3 små løg

2 fed hvidløg

1 spsk. paprika

½ spsk. spidskommen

1 spsk. sukker

1 tsk. hvid eddike eller æblecidereddike

½ spsk. flagesalt

Peber

Skræl og skær kartofler og løg i firkanter.

Hak hvidløg fint.

Varm en halv deciliter olie i en støbejernspande (eller stegepande).

Sæt på medium varme.

Tilsæt salt.

Når olien er varm, tilsæt da kartofler og lad dem stege i cirka 10-15 minutter.

Tilsæt løg og lad dem brune.

Steg videre i cirka 5-10 minutter og tilsæt derefter hvidløg.

Hæld eventuelt overskydende olie fra.

Tilsæt spidskommen, paprika, sukker og eddike. Vend godt rundt.

Steg, indtil kartoflerne er gyldenbrune, og løg er blevet karamelliseret.

Top eventuelt med friske krydderurter og flagesalt.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce