Annonce
Sport

Nervøs japaner indleder titelforsvar i Australian Open med sejr

Kai Pfaffenbach/Reuters
Naomi Osaka og Serena Williams vandt begge på førstedagen af Australian Open. Roger Federer er også videre.

Naomi Osaka fra Japan indledte mandag sit titelforsvar ved Australian Open med en sejr over den useedede Marie Bouzkova fra Tjekkiet.

Den 22-årige Osaka vandt 6-2, 6-4.

- Det var virkelig hårdt for mig at få styr på mine nerver. Det er svært at spille mod en, du aldrig har mødt før i første runde af en grand slam, siger hun ifølge nyhedsbureauet AFP efter kampen, der varede 80 minutter.

I næste runde møder Osaka, der er seedet treer i turneringen, Zheng Saisai fra Kina.

Serena Williams, der har vundet Australian Open syv gange, var også i kamp mandag.

Den 38-årige amerikaner vandt for nylig i New Zealand sin første WTA-turnering i tre år, og hendes gode form gik ud over den russiske teenager Anastasia Potapova, der blev besejret 6-0, 6-3 i Melbourne.

Serena Williams, der jagter sin 24. grand slam-titel i single, har 18 gange deltaget i Australian Open, og hun har aldrig tabt en kamp i første runde. Hun er i år seedet som nummer otte og kan løbe ind i Caroline Wozniacki i fjerde runde.

Danskeren kom også godt i gang mandag med en sejr på 6-1, 6-3 over Kristie Ahn fra USA.

Hos herrerne var legenden Roger Federer fra Schweiz overlegen i sin kamp mod Steve Johnson fra USA.

Den 38-årige Federer vandt 6-3, 6-2, 6-2 efter godt en times spil. Kun en gang havde Johnson mulighed for at bryde Federer, som lavede ti serveesser i kampen.

- Jeg har trænet meget hårdt, som jeg altid gør, og jeg er lykkelig over, at jeg ikke havde nogle tilbagefald (som følge af skader, red.) i optakten til sæsonen, siger Federer efter sejren.

Med 20 grand slam-titler i single er han den mest vindende nogensinde i herretennis.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce