Annonce
Sport

Se højdepunkterne: Nerver smadrede dansk badmintonduos drøm om OL-kvartfinale

Sara Thygesen og Maiken Fruergaard vandt én og tabte to kampe i OL's gruppespil. Foto: Pedro Pardo/Ritzau Scanpix
Både Maiken Fruergaard og Sara Thygesen var stærkt hæmmet af nerver, da de skuffede mod et australsk par.

Det var nerver, der skubbede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen ud af kurs, da den danske duo tabte den afsluttende gruppekamp i tre sæt til et australsk par og røg ud af OL's badmintonturnering.

De to danskere erkender uden omsvøb, at de ikke var i stand til at håndtere situationen, hvor de pludselig stod med en mulighed for at komme til kvartfinalen ved OL.

- Det var sindssygt svært for os at styre vores anspændthed. Jeg blev ellers lidt mere afslappet i andet sæt og fik bevæget mig rigtig godt. Jeg ved ikke, hvorfor jeg blev så usikker i tredje sæt.

Annonce

- Jeg kunne bare mærke, at der var sindssygt mange nerver på. Når jeg skulle slå til bolden, blev det en lille smule stift og forsigtigt, siger Maiken Fruergaard.

Damedoublen, der også spiller for Odense Badminton Klub, imponerede ellers i søndags med en choksejr over de fjerdeseedede sydkoreanere.

Men den præstation kunne Fruergaard og Thygesen slet ikke leve op til mod gruppens på papiret dårligste par.

- Inden vi kom til OL, vidste vi, at vi havde muligheden. Men det er stadig svært at navigere rundt i, når man ikke har prøvet så meget før. Det er ærgerligt, at vi ikke formåede at gøre det færdigt, når vi nu spillede så godt den anden dag, siger Sara Thygesen.

- Det er sjældent, at jeg er så nervøs. Jeg kunne mærke i går (mandag, red.), at den sad i maven. Det plejer aldrig at være så slemt.

- Men det er OL, og der er mange tanker, der går gennem hovedet på en. Nogle gange er det svært at styre, erkender den 30-årige badmintonspiller, der kommer fra Fredericia.

Problemet er ikke nyt, men noget som parret længe har kæmpet med. Topniveauet er højt, og det kommer især til syne, når parret er undertippet og kan spille uden pres.

Når alt er på spil, og danskerne er favoritter, som de var mod det australske par, bliver nerverne en hård ekstramodstander.

- Det kom ikke bag på mig. Chancen var der, og det gjorde, at man blev en smule mere nervøs før kampen. Jeg plejer at kunne blive nervøs, når vi møder nogle, som vi på papiret skal slå.

- Det plejer at hjælpe, når Sara tager nogle ryk og viser tydeligt, hvor hun dækker. Men Sara var måske mere nervøs, end hun plejer. Og så blev jeg også en smule i tvivl om, hvad jeg skulle, siger Maiken Fruergaard.

Tilbage står de to danskere med en dyb skuffelse over, at det var en så usikker og skuffende præstation, der endte med at sende dem ud af OL.

- Havde vi gjort alt det rigtige, men bare var blevet lukket ned, så var det lidt en anden følelse. Vi lavede mange uprovokerede fejl, og det kommer til at sidde der et stykke tid, konstaterer Sara Thygesen.

/ritzau/

Annonce
Esbjerg Energy For abonnenter

Felix Scheel med afgørende scoring 98 sekunder før tid: Forløsende sejr til Esbjerg Energy

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Tønder

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Haderslev For abonnenter

Kaptajn Haddock fra Haderslev: – Usandheder, smålig, skruppelløs, sjusk og slendrian!

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

EfB

Dagens målmandshelt havde ondt af sine holdkammerater: Men jeg er klar til at stå igen, hvis træneren vil have det

Erhverv For abonnenter

150 håndværkere er i sving: Se billederne fra Viking Links gigantiske byggeri i Revsing

De første børn under 12 år har fået vaccinestik mod corona

Aabenraa

Rolig start for muslimsk gravplads: Blot fire begravelser på over to år

Sydjylland For abonnenter

Sønderjysk kommune brugte millioner på ældreboliger, som ingen ville bo i: Nu skal 34-årige Jessie give de ældre lyst til at bo på landet

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Annonce