Annonce
Billund

Nerverne blev slidt tynde: Grindsted vandt med mindst mulig margin - men besynderlig fejl kunne have kostet sejren

Kun 20 gange lykkedes det Daniel Jørgensen og holdkammeraterne at score mod Ajax København. Men det var lige akkurat nok til at sikre en kneben sejr på 20-19 efter en særdeles spændende afslutning. Foto: Alex Hermann.
Med en sejr på 20-19 over Ajax København bider Grindsted GIF sig fast i den sjove ende af 1. division. Allerede på tirsdag er der mulighed for at gentage den bedrift, og lykkes det, ligner Grindsted for alvor et tophold.

Grindsted: Det holdt hårdt. Meget hårdt. Men det lykkedes lige akkurat Grindsted GIF at besejre Ajax København med mindst mulige margin, da de to hold lørdag eftermiddag tørnede sammen i en fyldt Lynghallen i håndboldens 1. division.

Der er ikke noget at sige til, hvis de mange tilskuere sad tilbage med nerver, der var lige så tyndslidte som stemmebåndet hos den Ajax-målmand, der efter hver redning – som han havde ganske mange af – leverede et bjørnebrøl på omtrent 12.000 decibel.

20-19 stod der på måltavlen, da Grindsteds sædvanligvis meget sikkert spillende playmaker Frederik Nielsen med 15 sekunder tilbage leverede en temmelig besynderlig teknisk fejl og dermed gav københavnerne muligheden for at udligne. Frederik Nielsen skulle sætte spillet i gang efter en timeout, men han glemte ganske enkelt at aflevere bolden til en medspiller og begyndte i stedet at drible.

Annonce

- Det var lidt af en hjerneblødning, konstaterede en tydelig lettet Frederik Nielsen efter opgøret.

Grindsteds Frederik Nielsen var 15 sekunder før tid tæt på at blive ufrivillig hovedperson efter en besynderlig teknisk fejl, der gav Ajax København chancen for at udligne. Det lykkedes dog Grindsted at holde stand og køre sejren hjem. Foto: Alex Hermann.

- Jeg tror, det skyldtes træthed. Det var i hvert fald en klar dumhed, som gjorde, at de fik chancen for at udligne, så jeg er virkelig glad for, at vi vandt. Den havde været tung at gå hjem på, hvis det havde kostet sejren, sagde Frederik Nielsen, der fire gange sendte bolden i det københavnske mål og dermed blev delt topscorer for Grindsted.

To stærke forsvar

De to hold fulgtes gennem hele kampen meget pænt ad, og da begge mandskaber stod særdeles stærkt i deres respektive forsvar, og desuden havde gode målmænd, blev der scoret forholdsvis få mål.

De scorede for Grindsted

Bjarke Nybo Jørgensen - 4 mål.

Frederik Nielsen - 4 mål.

Magnus Sadova - 3 mål.

Daniel Jørgensen - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 2 mål.

Anton Rosenkilde - 1 mål.

Thomas Theilgaard - 1 mål.

Aleksander Selmar - 1 mål.

Christian Wetche - 1 mål.

Frederik Nielsen fremhæver Grindsteds forsvar som den væsentligste grund til, at det lykkedes at køre sejren hjem, og han anerkender, at Grindsteds skytter i perioder havde for store problemer med at passere Andreas Ejlersen, som vogtede Ajax-målet.

- Vi skyder ham ikke godt nok. Vi vidste, at han er god i armene, og vi fik skudt for meget højt oppe på ham. Han er en af de bedre målmænd i rækken, men der er altså også grund til at fremhæve Christian Wetche, som stod virkelig godt for os, siger Frederik Nielsen, som sammen med holdkammerater forsøgte sig med en for Grindsted ny angrebstaktik: At fjerne målmanden og spille med syv angribende spillere.

Den havde været tung at gå hjem på, hvis det havde kostet sejren.

Frederik Nielsen om sin tekniske fejl 15 sekunder før tid

- Jeg synes, det lykkedes godt flere gange. Vi har ikke været meget for at spille sådan, men det kan være godt i perioder, hvor folk er trætte, fordi man kan spille lidt mere roligt, siger han.

Annonce

Hjemmekamp igen på tirsdag

Allerede på tirsdag skal Frederik Nielsen og de øvrige Grindsted-spillere igen i aktion, når HEI fra Århus kommer på besøg i Lynghallen til en udsat kamp, som skulle have været spillere inden jul.

Grindsteds Kristoffer Jessen bliver tacklet af Ajax Københavns Mathias Hedegaard. De to har tidligere været holdkammerater i Fredericia HK, men i dag stod de på hver deres banehalvdel - og det var Kristoffer Jessen, der kunne juble til slut. Foto: Alex Hermann.

Grindsted vandt sæsonens første opgør mod HEI forholdsvis sikkert, og Århus-holdet er på papiret ikke lige så stærkt som det Ajax-hold, der lørdag blev besejret.

- Det er et af de hold, som vi inden sæsonen sagde, at vi skal holde under os. Men det er et godt hold med mange unge spillere, og vi har stor respekt for dem, siger Frederik Nielsen.

Opgøret mellem Grindsted GIF og HEI bliver fløjtet i gang tirsdag aften klokken 19.30 i Lynghallen.

Allerede tirsdag aften skal Bjarke Nybo Jørgensen og de øvrige Grindsted-spillere igen i aktion, når HEI fra Århus kommer på besøg i Lynghallen. Her sætter Grindsted-spillerne - og i særdeleshed tilskuerne - igen næsen op efter to point. Foto: Alex Hermann.


Annonce
Billund For abonnenter

21-årige Jonas modtog pris for at være ung leder: - Jeg har trænet alle hold - undtagen mit eget

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Chefdirigent bekymret for sine korpiger: - Flere har det ikke godt

Haderslev For abonnenter

Landsretten frifandt landmand: Det var helt i orden at brænde 69 svin i halmfyret

Kolding

Lokal isbutik og romkugle-vinder går sammen: Nu kan du få Danmarks bedste romkugle-is

Kolding

Se hvordan Koldings trafik og veje påvirkes, når Tour de France suser gennem kommunen

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde

Cowboy-eventyret på Torvet er slut: Nu er der muligvis nye lejere til pølsevognen i hjertet af Varde

Tønder For abonnenter

Det letteste var at sætte sig ned og græde: Men Conni vil ikke lade kræften få overtaget og nu opretter hun træningshold for ligesindede

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Sønderborg For abonnenter

Underskuddet er halveret: Luksushotel er på vej op og søger nu flere ansatte

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aabenraa

15-årig dømt for voldsomme trusler over Snapchat: Ville hugge en kniv i halsen på en anden pige og flække hendes kranie

Erhverv For abonnenter

Sommer på vej! Derfor bliver Vestkysten igen den store vinder

Erhverv For abonnenter

Lone lukkede butik og blev udsat for indbrud i samme uge: Kosterne blev fundet i et krat på en mark

Annonce