Annonce
Udland

Netanyahu vil have direkte valg om premierministerposten

Patricia De Melo Moreira/Ritzau Scanpix
Blåt og Hvidt afviser forslag, som ifølge partiet blot skal aflede opmærksomheden fra korruptionssager.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, vil have israelerne til stemmeurnerne igen og foreslår et direkte valg til posten som premierminister.

Valget skal stå mellem Netanyahu og tidligere hærchef Benny Gantz.

Det foreslår han lørdag i et opslag på Facebook.

Hverken Netanyahus Likud-parti eller Gantz' parti, Blåt og Hvidt, har formået at samle et flertal bag en ny regering. De har hver især fået 28 dage til at forsøge siden valget i september.

Nu søger Netanyahu nye veje for at bryde dødvandet.

- Hvis Blåt og Hvidt ikke ønsker at indgå i en samlingsregering, må vi gå til det israelske folk og lade dem vælge den næste premierminister ved et direkte valg: Netanyahu eller Gantz, skriver han.

Gantz har afvist at gå i regering med Netanyahu, der er tiltalt i en række sager om svindel, mandatsvig og bestikkelse.

Hans parti afviser også blankt forslaget om et "dyrt og unødvendigt valg" og "valgmetoder, der før har knust styret og det politiske system".

I en meddelelse lørdag aften udtaler Blåt og Hvidt videre, at forslaget om et direkte valg til premierministerposten "kun har til formål at fjerne opmærksomheden fra Netanyahu, der på nuværende tidspunkt er tiltalt i tre alvorlige korruptionssager".

De to partier fik stort set lige stor vælgeropbakning ved det seneste valg.

Politikerne skal senest ved midnat onsdag have fundet en vej ud af det politiske dødvande. Ellers skal der udskrives valg igen.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce