Annonce
Udland

Netflix-film er topscorere ved Golden Globe-nomineringer

Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Ingen danske film er nomineret til en Golden Globe-pris. To Netflix-film ligger lunt i svinget.

To Netflix-film er løbet med flest nomineringer til de eftertragtede Golden Globe-statuetter, som Hollywood Foreign Press Association står for at uddele.

Det står klart mandag eftermiddag dansk tid, hvor nomineringerne er blevet offentliggjort.

Filmen "Marriage Story", som for nylig er kommet på den danske Netflix-tjeneste, er nomineret til seks priser, herunder bedste drama.

Martin Scorceses nye gangsterfilm på Netflix, som har en længde på tre en halv time, "The Irishman", er nomineret til fem priser.

Også Quentin Tarantinos anmelderroste "Once Upon a Time in Hollywood" klarer sig godt med fem nomineringer.

Netflix' fremfærd ved de store film- og tv-prisuddelinger er ifølge filmjournalist og -kritiker Casper Hindse ikke tilfældig.

- Pengene i filmbranchen er ved at skifte hænder. Det er Netflix, der har pengene i øjeblikket. Og det er Netflix, der giver enorm kreativ frihed til dem, de sætter til at lave film.

- Det er en udvikling, der har været i gang i et stykke tid. I år kunne det godt tyde på, at Netflix for alvor banker på til at tage hele molevitten, siger Casper Hindse.

HBO-serien "Killing Eve" med danske Kim Bodnia i en større birolle er nomineret i kategorien for bedste dramaserier.

Men i kategorien for bedste udenlandske film blev det danske håb "Dronningen" med Trine Dyrholm i hovedrollen forbigået.

Golden Globe-priserne bliver ofte brugt som et slags pejlemærke for, hvordan det går, når der senere skal uddeles oscarstatuetter.

Men alt håb er ikke ude for "Dronningen", vurderer Casper Hindse.

- Oscarakademiet består af mange tusind mennesker, der skal nominere, mens Golden Globe bliver uddelt af Hollywood Foreign Press Association, som er ganske få mennesker.

- Men vi kan godt sige, at på den liste over nomineringer, der er til Golden Globe, er der nogle stærke film i den udenlandske kategori. Så det bliver svært for "Dronningen" at liste sig med til oscaruddelingen, siger han.

Den 77. udgave af Golden Globe-uddelingen finder sted 5. januar 2020. To dage efter kan der ikke længere stemmes på, hvem der skal nomineres til en Oscar.

/ritzau/AFP

Annonce
Link til liste over nomineringer på Hollywood Reporters hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Flere lavede ballade i nattelivet

Annonce