x
Annonce
Sport

Netruller sender Axelsen tættere på titelforsvar

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen er i finalen ved Spain Masters, hvor han kan genvinde titlen fra sidste år.

I fredagens kvartfinale mod Jan Ø. Jørgensen reducerede Viktor Axelsen sin landsmand til statist.

Annonce

Da han lørdag bookede en plads i finalen ved badmintonturneringen Spain Masters i Barcelona, var han på vej til at gøre det samme mod malaysiske Daren Liew, men et ujævnt andet sæt skabte spænding.

Med cifre 21-10, 21-19 blev den tidligere danske verdensmester dog klar til finalen med en heldig netruller til sidst, så han kan genvinde titlen i Barcelona fra sidste år.

Spain Masters rangerer på World Tourens femte niveau, som er det næstlaveste.

Topseedede Axelsen var storfavorit i semifinalen. Som 18-årig tabte han i 2012 til den dengang 24-årige Liew, men i deres tre efterfølgende møder, som har fundet sted inden for de seneste tre år, har Axelsen vundet sikkert i to sæt.

Efter en blød indledning på kampen havde danskeren læst sin modstander ved 5-5.

13 af de næste 14 point gik til Axelsen, som overlegent to første sæt med 21-10.

Til gengæld kom han helt skævt ud til andet sæt. Måske det lette første sæt var blevet lidt af en sovepude.

Han lavede et væld af fejl, og ved det korte ophold midtvejs var han nede med 5-11.

Den korte snak med landstræner Kenneth Jonassen i pausen fik danskeren på ret køl.

Han åd sig ind på modstanderen, og selv om han ramte en skidt stime igen, nåede han helt op.

Ved 20-19 var der dansk sætbold, men det lugtede af 20-20, indtil Axelsen kastede sig efter en bold ved nettet og fik rullet den over på netkanten, så Daren Liew intet kunne stille op.

En dansk undskyldning og så videre til finalen søndag, hvor han møder enten Ajay Jayaram fra Indien eller thailandske Kunlavut Vitidsarn.

Der var også dansk deltagelse i semifinalen i mixeddouble, men Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby kæmpede forgæves om en finaleplads.

Danskerne vandt ellers første sæt med 21-14, men siden gik det alvorligt ned ad bakke mod sydkoreanerne Sa Rang Kim og Ha Na Kim.

Efter Bay-Smidt og Søby kom foran 4-0 i andet sæt tippede kampen, og derfra var de to sydkoreanere klart bedst og vandt sikkert de følgende to sæt med 21-11, 21-15.

Til gengæld bliver der dansk finaledeltagelse i herredouble. Fjerdeseedede Kim Astrup og Anders Skaarup vandt med 21-16, 24-22 over det andenseedede malaysiske par, Aaron Chia og Soh Wooi Yik.

I finalen venter topseedede Lee Yang og Wang Chi-Lin fra Taiwan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce