Annonce
Varde

Nets: Vi kan ikke ændre prisen - den er lovbestemt

- Nets kan ikke ændre prisen på Dankort. Prisen er fastsat politisk i loven, siger Povl Damstedt Rasmussen, Nets. PR-foto: Søren Weseltroft
Annonce

Varde: Povl Damstedt Rasmussen, pressemanager i Nets, beklager, at Hansens Bageri har oplevelsen af, at Nets lader priserne på Dankort eksplodere. Han forklarer, at Nets administrerer Dankortet, men ikke prisen på betalingsmidlet:

- Præmissen for artiklen er, at Nets har hævet priserne på Dankort markant, men Nets kan ikke ændre prisen på Dankort. Prisen er fastsat politisk i loven, siger han og fortsætter:

- Det er en lille smule komplekst, men selve Dankort-systemet har omkostninger til drift, vedligehold og udvikling, som Nets og bankerne får dækket af landets forretninger, der tager imod Dankort. I år 2010 dækkede bankerne halvdelen af disse omkostninger, mens detailbranchen dækkede den anden halvdel. I dag dækker detailbranchen alle omkostningerne til Dankort-systemet, og derved kan butikker have oplevet en prisstigning. Slutteligt spiller det selvfølgelig også ind, at hvis en butik vokser, så kan dens samlede omkostninger til Dankort-systemet også stige, men den gennemsnitlige transaktion vil typisk være billigere for butikken. Forskellen mellem to sammenlignelige abonnementer vil være 75 pct. siden 2010, ikke 260 pct.

I samme periode er der blevet færre butikker, og dermed er der færre til at dele de omkostninger, der er forbundet med systemet, oplyser Nets pressemanager.

- I perioden 2010 til 2018 har Nets og bankerne dog nedbragt omkostningerne til Dankort-systemet med over 20 procent, siger han.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foretager hvert andet år et studie af omkostningerne til Dankort-systemet i Danmark, og det er denne undersøgelse, som fastsætter prisen for Dankort-systemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce