Annonce
Esbjerg

Netto-chef er forundret over Aldi-sag i Højvangskvarteret

Her på hjørnet af Spangsbjerg Kirkevej og Højtoftevej vil Aldi opføre en ny dagligvarebutik. Det er kvarterets beboere ikke vilde med, og nu siger Nettos udviklingschef, at han er forundret over sagen. Netto, som er placeret på den anden side af vejen, fik i 2011 afslag på en udvidelse af butikken på Højtoftevej. Foto: Google Streetview
Tilbage i 2011 fik Netto afslag på en mindre udvidelse af sin butik på Højtoftevej. Nu er Aldi på vej med ny, stor butik på den anden side af vejen. Udviklingschef i Netto-ejede Salling Group undrer sig, og det samme gør en bygmester og beboerne i området.

Esbjerg: Carsten Hadsbjerg, udviklingschef i Salling Group, vil blive særdeles overrasket, hvis konkurrenten Aldi får lov til at rive fem parcelhuse ned og erstatte dem med en moderne dagligvarebutik på 1.200 kvadratmeter på den anden side Højtoftevej i Højvangskvarteret.

Sammen holdning har bygmester Leo Madsen, LM Huse, der gennem årene har opført et utal af Netto-butikker landet over.

- Hvis Aldi får lov til at bygge, vil jeg klart mene, at kommunen har et problem, fastslår Leo Madsen.

Sagen er nemlig den, at Leo Madsen på vegne af Netto tilbage i 2011 søgte om lov til en mindre udvidelse på omkring 200 kvadratmeter af den eksisterende butik samt en mindre udvidelse af parkeringspladsen med et køb af den nabobeliggende ejendom på Højtoftevej 5.

Imidlertid endte Netto med at få afslag, og i stedet endte Leo Madsen med grunden, hvor han efter nogen tid fik lov til at opføre et rækkehus med to boliger. Som Leo Madsen husker det, afslog de lokale politikere dengang udvidelsen af Netto-butikken med henvisning til, at beboerne i kvarteret var stærkt imod, ligesom han også husker, at frygten for en øget trafikmængde spillede ind.


Når man læser begrundelsen for afslaget til Netto, er det svært at forstå Esbjerg Kommune. Det ene øjeblik giver man afslag til en mindre udvidelse af Netto, og efterfølgende vælger man i kommuneplanen at udvide centerområdet.

Peter Boe Christensen, talsmand for beboerne


Og det er på den baggrund, at udviklingschefen i Salling Group, Carsten Hadsbjerg, mener, at politikerne i Plan & Miljøudvalget får svært ved at godkende en Aldi.

- Oven på det afslag, vi tidligere har fået, var jeg da noget overrasket over at høre om Aldis planer, da det skete for fem-seks uger siden. Og det vil undrer os gevaldig meget, hvis denne sag går igennem, siger Salling Groups udviklingschef.

Annonce

Beboere har søgt aktindsigt

Sagen har endnu ikke været til politisk behandling, men beboerne i det mere eller mindre lukkede villakvarter omkring Højtoftevej og Højvangs Parkvej har for længst givet deres mening tilkende. De frygter dels af få spoleret freden i det lukkede kvarter, og de er utrygge ved udsigten til den øgede trafik, som en 1.200 kvadratmeter stor, ny dagligvarebutik vil medføre.

Også de kritiske beboere husker sagen om Netto-udvidelsen tilbage i 2011, og ifølge deres talsmand, advokat Peter Boe Christensen, viser netop en aktindsigt i sagen, som beboerne har fået, at afslaget til Netto dengang blev givet med henvisning til blandt andet indsigelser fra beboerne, samt at der er tale om et villakvarter.

- Når man læser begrundelsen for afslaget til Netto, er det svært at forstå Esbjerg Kommune. Det ene øjeblik giver man afslag til en mindre udvidelse af Netto, og efterfølgende vælger man i kommuneplanen at udvide centerområdet. Nu vil man så tillade en Aldi og dermed endnu en dagligvarebutik i område ved at rive fem villaer ned, men situationen og belastningen for villakvarteret er den samme - før og nu,  siger Peter Boe Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce