Annonce
Erhverv

Netto er klar til at åbne butik i kommende bydel

Arkivfoto Søren E. Alwan/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Netto har indgået en aftale med Pierre Ejendomme om at købe en bid af det store areal, hvor ejendomsselskabet tripper for at bygge boliger. Salling Group, der står bag discountkæden, har købt et grundstykke på 7.400 kvadratmeter ved rundkørslen syd for Vonsild under forudsætning af, at lokalplanen bliver vedtaget.

Kolding: I løbet af 2020 skal lokalplanen ligge klar for cirka 400 nye boliger i udkanten af Vonsild. Når vejene til det kommende boligområde er anlagt, kan supermarkedskæden Salling Group, der står bag Netto, gå i gang med at bygge en ny discountbutik i slutningen af 2020.

Flere private lodsejere har ønsket at bygge bolig i området, og projektet fik fart på, da Pierre Ejendomme i midten af 2018 købte et stort jordstykke syd for Vonsild.

Beboerne i den nye bydel, der får op mod 400 boliger, skal ikke køre langt for at finde varerne på deres indkøbsseddel, hvilket glæder Pierre Legarth. Den kommende Netto-butik bliver opført tæt på rundkørslen syd for Vonsild, og der kommer også en benzinstation.

- Netto er øverste hylde, når vi taler dagligvarebutikker i dag, hvis du spørger mig. Og for mig er Kolding jo verdens navle, og lige nu er Vonsild Koldings boligmekka, så derfor er jeg rigtig glad for, at vi har lavet en aftale med Netto, siger Pierre Legarth, der også håber, at han kan gå i gang med at bygge de første boliger i slutningen af 2020.

- Det betyder så meget, at vi har fået lavet en aftale med Netto. Når de placerer en af deres nyeste butikker i området, så det en slags blåstempling. Når Salling Group vælger sådan en lokation, og kan se at stedet ligger fordelagtigt, så er det udtryk for, at vi har set rigtig omkring mulighederne for en ny bydel. Og så det er bare vigtigt, når du skal udvikle et boligområde, at der er indkøbsmuligheder, siger Pierre Legarth.

Annonce
Det nye boligkvarter i Vonsild, der skyder op de kommende år, er indrammet af den hvide stiplede linje. Fra rundkørslen og ind mod Vonsild vil Netto opføre en butik og benzinstation. Foto: Kolding Kommune

Den stærkeste vinder

Ejendomsudvikleren er sikker på, at der er plads til en Netto-butik i Kolding.

- Jo flere jo bedre. Det skærper prisen og kvaliteten, at der er konkurrence, og det kommer jo os alle til gode. De stærkeste vil jo vinde. Der er nok en slags konsolidering i gang i branchen, men der er ingen tvivl om, at Netto har gang i noget, og der er ingen tvivl om, at butikken ligger godt for de mange mennesker, der kommer hjem fra arbejde, siger Pierre Legarth.

Lokalplanen, der er færdig omkring sommeren 2020, baner vejen for cirka 400 boliger i den nye bydel, og Pierre Legarth har planer om at opføre 100 lejeboliger, mens datterselskaber Lasse Larsen Huse skal opføre 40 parcelhuse.

- Vi opfører det, jeg kalder livstids- og klimaboliger, der skaber værdi hele livet. Du bliver født og vokser op i et parcelhus fra Lasse Larsen Huse. Når du studerer, flytter du ind i en af vores lejeboliger. Når du er færdiguddannet, køber du et hus fra Lasse Larsen Huse, og når du går på pension, flytter du ind i det seniorbofællesskab med 50 boliger og petanquebaner, som vi opfører på stedet. Du kan bo der hele dit liv, og vi bygger efter principper om bæredygtighed, siger Pierre Legarth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce