Annonce
Erhverv

Netto er klar til at åbne butik i kommende bydel

Arkivfoto Søren E. Alwan/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Netto har indgået en aftale med Pierre Ejendomme om at købe en bid af det store areal, hvor ejendomsselskabet tripper for at bygge boliger. Salling Group, der står bag discountkæden, har købt et grundstykke på 7.400 kvadratmeter ved rundkørslen syd for Vonsild under forudsætning af, at lokalplanen bliver vedtaget.

Kolding: I løbet af 2020 skal lokalplanen ligge klar for cirka 400 nye boliger i udkanten af Vonsild. Når vejene til det kommende boligområde er anlagt, kan supermarkedskæden Salling Group, der står bag Netto, gå i gang med at bygge en ny discountbutik i slutningen af 2020.

Flere private lodsejere har ønsket at bygge bolig i området, og projektet fik fart på, da Pierre Ejendomme i midten af 2018 købte et stort jordstykke syd for Vonsild.

Beboerne i den nye bydel, der får op mod 400 boliger, skal ikke køre langt for at finde varerne på deres indkøbsseddel, hvilket glæder Pierre Legarth. Den kommende Netto-butik bliver opført tæt på rundkørslen syd for Vonsild, og der kommer også en benzinstation.

- Netto er øverste hylde, når vi taler dagligvarebutikker i dag, hvis du spørger mig. Og for mig er Kolding jo verdens navle, og lige nu er Vonsild Koldings boligmekka, så derfor er jeg rigtig glad for, at vi har lavet en aftale med Netto, siger Pierre Legarth, der også håber, at han kan gå i gang med at bygge de første boliger i slutningen af 2020.

- Det betyder så meget, at vi har fået lavet en aftale med Netto. Når de placerer en af deres nyeste butikker i området, så det en slags blåstempling. Når Salling Group vælger sådan en lokation, og kan se at stedet ligger fordelagtigt, så er det udtryk for, at vi har set rigtig omkring mulighederne for en ny bydel. Og så det er bare vigtigt, når du skal udvikle et boligområde, at der er indkøbsmuligheder, siger Pierre Legarth.

Annonce
Det nye boligkvarter i Vonsild, der skyder op de kommende år, er indrammet af den hvide stiplede linje. Fra rundkørslen og ind mod Vonsild vil Netto opføre en butik og benzinstation. Foto: Kolding Kommune

Den stærkeste vinder

Ejendomsudvikleren er sikker på, at der er plads til en Netto-butik i Kolding.

- Jo flere jo bedre. Det skærper prisen og kvaliteten, at der er konkurrence, og det kommer jo os alle til gode. De stærkeste vil jo vinde. Der er nok en slags konsolidering i gang i branchen, men der er ingen tvivl om, at Netto har gang i noget, og der er ingen tvivl om, at butikken ligger godt for de mange mennesker, der kommer hjem fra arbejde, siger Pierre Legarth.

Lokalplanen, der er færdig omkring sommeren 2020, baner vejen for cirka 400 boliger i den nye bydel, og Pierre Legarth har planer om at opføre 100 lejeboliger, mens datterselskaber Lasse Larsen Huse skal opføre 40 parcelhuse.

- Vi opfører det, jeg kalder livstids- og klimaboliger, der skaber værdi hele livet. Du bliver født og vokser op i et parcelhus fra Lasse Larsen Huse. Når du studerer, flytter du ind i en af vores lejeboliger. Når du er færdiguddannet, køber du et hus fra Lasse Larsen Huse, og når du går på pension, flytter du ind i det seniorbofællesskab med 50 boliger og petanquebaner, som vi opfører på stedet. Du kan bo der hele dit liv, og vi bygger efter principper om bæredygtighed, siger Pierre Legarth.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce