Annonce
Sønderborg

Netværk hjælper årligt 60 seniorer ud på arbejdsmarkedet

Formanden John Becker i midten flankeret af lederen af kontoret i Sønderborg, Palle Wienke, Søndebrorg, (tv) og kasserer Peder Luckmann, Aabenraa. Foto: Jens Eilertsen
Senior Erhverv Sønderjylland er landets største jobnetværk for seniorer.
Annonce

Sønderborg: - Det er umuligt for mig at finde job. Jeg er for gammel.

- Den hører vi så tit, men det passer ikke, for arbejdsløsheden for de 50- til 60-årige er 2,5 til 2,8 procent, mens landsgennemsnittet er 3,2 procent.


Vi sætter lys på deres kompetencer. Det er jo sådan, at de fleste godt kan definere deres uddannelse og kurser, men kompetencer er også noget, man har tilegnet sig over en årrække og som har givet nogle færdigheder, der er mere diffuse.

Formand John Becker


Ordene kommer fra formanden for jobsøgningsnetværket Senior Erhverv Sønderjylland, der har kontor i Sønderborg og Aabenraa. John Becker har siddet i formandsstolen et eller andet sted mellem otte og 10 år - han har ikke helt styr på det - og han er et glimrende eksempel på, at man godt kan være erhvervsaktiv som senior. Formanden er nemlig 75 år og han hjælper dagligt en landmand med at passe økologiske høns på en gård i nærheden af bopælen mellem Gram og Ribe. John Becker er fra Sønderborg, men han flyttede fra byen for 42 år siden. Han har ingen planer om at stoppe - hverken som formand eller hjælper på hønsefarmen.

Annonce

Landets største

Senior Erhverv Sønderjylland dækker det tidligere Sønderjyllands Amt og netværket er i dag det største af de 23 tilsvarende netværk, som findes i Danmark. Kasserer Peder Luckmann fra Aabenraa oplyser, at antallet af personer i netværket lige har passeret 700. Omkring 450 er jobsøgende. Resten er personer på pension eller andet, som bakker op.

Ifølge Senior Erhverv Sønderjylland har de 23 danske netværk i alt 1700 jobsøgende seniorer - og de 450 er altså med i det sønderjyske netværk.

Der kommer omkring 100 nye til netværket hvert år, og ifølge John Becker lykkes det årligt at få omkring 60 i arbejde.

Annonce

Styrkelse af selvværd

Senior Erhverv Sønderjylland ser det som den første opgave at overbevise de ledige om, at det er noget pjat, at man ikke kan finde et job, når alderen er over 50. Motivation og styrkelse af selvværd er store ting i netværket, og her spiller indehaveren af Dit Talerum Jørgen Rahbæk Andreasen fra Sønderborg en stor rolle. Han er ekspert i at bringe seniorer tilbage til arbejdsmarkedet og leder mange workshops for netværker.

Der er også hjælp til formulering af ansøgninger, hjælp til brug af det sociale medie Linked in og andet praktisk, og ifølge John Becker forsøger netværket at løfte medlemmernes faglighed i en jobsøgningssituation - ved at forklare dem, at de altså duer til meget andet, end det de tidligere har beskæftiget sig med.

- Vi sætter lys på deres kompetencer. Det er jo sådan, at de fleste godt kan definere deres uddannelse og kurser, men kompetencer er også noget, de har tilegnet sig over en årrække og som har givet nogle færdigheder, der er mere diffuse, siger formanden.

Der er gratis at deltage i netværket og kurser - der er hverken kontingent eller gebyrer for deltagelse. Den model har Senior Erhverv Sønderjylland valgt. Finansieringen foregår via satsmidlerne.

Senior Erhverv Sønderjylland

Senior Erhverv Sønderjylland blev stiftet i 2002 i Aabenraa. I Sønderborg åbnede netværket et kontor i 2018. Der er beliggende Stenager 2 og har åbent 9-13 fra mandag til fredag. Kontoret kontaktes på 88 14 13 47 eller kontorvagt-4@senior50.dk. På kontoret sidder Palle Wienke fra Sønderborg.

Senior Erhverv Sønderjylland vil gerne have flere kontorer, men det kniber med at få dem besat, fordi medlemmerne kommer i job. Der har tidligere været et kontor i Haderslev.

Der er godt 700 personer tilknyttet Senior Erhverv Sønderjylland. Der er lige mange mænd og kvinder. Når vi ser på de 450 jobsøgende er der lidt flere kvinder end mænd.

Virksomheder kan gratis kigge inden for på job50.dk og se de personer, som er parate til et job. Deres personlige forhold og kvalifikationer er beskrevet. Der står dog ikke navn på sitet - men det medlemsnummer.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce