Annonce
Kolding

Nevø med autisme fik gymnastiktrænere til at oprette særligt hold: Nu vinder de pris for initiativet

11-årige Frede Nørr Lange, med diplomet, er en af gymnasterne på Gymnastiknørderne ved KIF Gymnastik & Spring, der vandt publikumsprisen ved idrætsfesten. Han står lige mellem to af sine trænere Anne-Mette Grønfeldt, til venstre, og Jeanette Aaskoven, til højre. Foto: Søren Gylling
En flok børn med autisme har de seneste tre års tid kunnet gå til gymnastik i KIF Gymnastik & Spring på et særligt hold kun for autister. Deltagere ved fest gav initiativet en særlig hæder.
Annonce

Kolding: Det hele startede egentlig, da Jeanette Aaskoven gerne ville give sin nevø mulighed for at hygge sig med at gå til gymnastik.

Hun er selv gymnastiktræner og holdleder i KIF Gymnastik & Spring og havde haft sin nevø med på flere hold - uden det helt store held.

Men så fik hun og med-træneren Anne-Mette Grønfeldt den idé, at de kunne forsøge at stable et særligt gymnastikhold for børn med autisme på benene, så disse børn også kunne opleve glæde ved springgymnastik og det fællesskab, der opstår, når man giver den gas med vejrmøller, araberspring og saltoer.

Og tirsdag aften fik de to gymnastikkvinder og deres hjælpetrænere et kæmpe skulderklap for den idé, de for tre års tid siden realiserede og siden har opretholdt med stor ildhu og engagement under navnet Gymnastiknørderne.

Det skete, da de ved Kolding Kommunes store idrætsfest, Fritid og Idræt Award, modtog publikumsprisen. Der var tre nominerede til prisen, og det var de cirka 750 deltagere ved prisuddelingen, der via en mobilafstemning valgte Gymnastiknørderne som deres favorit.

Prisuddelingen

  • Foruden uddeling af seks priser ved tirsdagens Fritid og Idræt Award blev der også uddelt hæder til 78 koldingensiske idrætsfolk, der havde vundet danske eller interenationale mesterskaber eller haft debut på et landshold.
  • Derudover blev ti unge idrætsledere hædret for deres indsats med at undervise i deres sportsgren.
  • Undervejs i showet var der forskellig underholdning, for eksempel bokseopvisning ved to unge kvindelige boksere, mountainbikekørsel og korsang.
Annonce

Det er mere mig

Med prisen følger 7500 kroner, som Jeanette Aaskoven allerede lige efter prisoverrækkelsen havde et ønske til - nemlig at de skal gå til en såkaldt flikflakrulle, der er et gymnastikredskab.

Både hun og Anne-Mette Grønfeldt var pavestolte af prisen, og lige så glad var 11-årige Frede Nørr Lange, der er en af gymnasterne på Gymnastiknørderne-holdet. Han har før prøvet at gå til andre sportsgrene, uden at han blev rigtig glad for det, men den faste fredagstræning sammen med de ni andre på det lille trygge hold elsker han.

- Det er i hvert fald godt. Det kan jeg bedre lide, for det er mere mig, siger Frede og fortæller, at han har følt sig presset af de andre børn, når han har forsøgt sig med andre sportsgrene og fritidsinteresser.

Annonce

Uvidenhed hjælper

Jeanette Aaskoven og Anne-Mette Grønfeldt forklarer, at de før, de startede holdet op, spurgte forældre på en af Koldings specialskoler om tips og ønsker, for de to gymnastikledere er ikke uddannet til at have med børn med autisme at gøre.

Men samtidig understreger de, at det faktisk ofte er en fordel. For selv om de og deres unge hjælpetrænere jævnligt kommer til at gøre ting, som nogle siger, at man ikke må gøre sammen med autister, kan de se, at børnene på holdet er vilde med det. Det kan for eksempel være, når de unge trænere hiver dem om af springgraven, selv om man siger, at man ikke bare må røre ved autister.

Eller det kan være, når trænerne klapper højt af børnene ved den årlige medaljeuddeling på holdet.

- Vores uvidenhed kommer os faktisk tit til gavn, siger Anne-Mette Grønfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antallet af smittede falder en smule i Varde Kommune

Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Annonce