Annonce
Sport

Neymar halter skadet ud af Brasiliens testkamp

Roslan Rahman/Ritzau Scanpix
Neymar udgik allerede efter 12 minutter, da Brasilien mødte Nigeria i en testkamp i Singapore.

Den brasilianske fodboldstjerne Neymar har bøvlet en hel del med skader de seneste år, og søndag var den gal igen.

I en testkamp mellem Brasilien og Nigeria i Singapore forlod han banen allerede efter 12 minutter og blev erstattet med Philippe Coutinho.

Efter en nærkamp midt på banen tog Neymar sig til baglåret og humpede fra banen i let løb i sin landskamp nummer 101.

En talsmand fra Brasiliens landshold siger, at Neymar skal undersøges nærmere, når han er tilbage hos sin franske klub, Paris Saint-Germain.

Neymar har haft en omtumlet periode i den parisiske klub. Efter han i sommerens transfervindue ønskede sig væk klubben, men ikke kom det, faldt han i unåde hos klubbens fans.

Han har forsøgt at gøre skaden god igen med flere vigtige mål i sæsonen.

Søndagens testkamp i Singapore sluttede 1-1. Joe Aribo bragte Nigeria foran efter 35 minutter. Kort efter pausen udlignede Casemiro for Brasilien.

I en anden testkamp søndag vandt Argentina uden Lionel Messi med 6-1 over Ecuador. Tidligere på ugen fik Argentina 2-2 ude mod Tyskland i en testkamp efter at have været bagud med 0-2 ved pausen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce