Annonce
Sport

NFL-semifinale er mødet mellem kampvogn og luftvåben

Geoff Burke/Ritzau Scanpix

De lynhurtige spillere fra Kansas City Chiefs kolliderer søndag med det fysisk betonede Tennessee Titans-hold.

Med en af NFL's mest lovende quarterbacks som styrmand og et arsenal af lynhurtige profiler fandt Kansas City Chiefs ikke overraskende frem til finalen i AFC - den ene semifinale i NFL.

Søndagens modstandere fra Tennessee Titans har omvendt leveret et par gedigne overraskelser på sin vej til NFL-semifinalen. Først besejrede holdet fra Nashville de forsvarende mestre fra New England Patriots, og i sidste uge chokerede holdet ved at eliminere det ellers storspillende Baltimore Ravens.

Nøglen var Titans har været den fysiske overlegenhed. Holdets største stjerne på runningback-positionen, Derrick Henry, har tromlet forsvarsspiller efter forsvarsspiller ned og løbet for 377 yards, hvilket er ny rekord over to kampe i slutspillet.

Chiefs-forsvarsspilleren Tyrann Mathieu erkender, at Henry bliver lidt af en mundfuld at håndtere.

- Han er en fremragende runningback. Det er svært at holde en spiller som ham nede i hele kampen. Det vigtigste er, at vi afslutter kampen stærkt. Hvis man ser på Derrick Henry, bliver han kun stærkere i løbet af kampen, siger han ifølge Sports Illustrated.

På den anden side af banen har Chiefs-quarterbacken Patrick Mahomes for alvor fundet formen. I sidste uge stod han i spidsen for et stort comeback, da han kastede for fem touchdowns i sejren over Houston Texans.

Foran sig har han spillere som Tyreek Hill, Travis Kelce og Mecole Hardman til at gribe boldene.

- De er eksplosive, atletiske og hurtige. Det bliver en kæmpe udfordring, siger Titans-cheftræner Mike Vrabel ifølge holdets hjemmeside.

- Patrick gør et fantastisk stykke arbejde ved at få alle involveret, bruge sine våben og sin evne til at slippe ud af lommen, siger han med henvisning til området - "lommen" - bag den offensive linje.

Kansas City Chiefs og Tennessee Titans mødes søndag klokken 21.05 dansk tid. Natten til mandag dyster San Francisco 49'ers og Green Bay Packers i NFC-finalen om den anden billet til Super Bowl.

/ritzau/

Annonce
Sports Illustrateds interview med Tyrann Mathieu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce