Annonce
Esbjerg

NHV lander stort millionoverskud - men ikke på dansk sokkel

NHV A/S ved Esbjerg Lufthavn søger for at oliefolket kan komme til og fra arbejde på Nordsøen. Selskabet fik sidste år et overskud på 43,3 millioner kroner. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Helikopterselskabet NHV A/S i Esbjerg Lufthavn fik i 2018 et overskud efter skat på 43 millioner kroner og forventer i år at lande et positivt resultat på 20-40 millioner kroner. Pengene er dog ikke tjent på operationen i den danske del af Nordsøen.

Esbjerg: Med et overskud på hele 176 millioner kroner ud af en omsætning på cirka 400 millioner kroner leverede helikopterselskabet NHV, tidligere Dancopter, i sit 2017-regnskab nogle ekstraordinære tal, fordi selskabet modtog en gigantisk kompensation i forbindelse med det flyveforbud, som ramte helikoptertypen EC225 Super Puma.

I 2018 kom selskabet igen ned på jorden med et stabilt, men noget mindre overskud, viser den netop offentliggjorte årsrapport fra NHV A/S.

Bundlinjen endte på 43,3 millioner kroner ud af en omsætning, der er steget fra 406 millioner kroner til knap 450 millioner kroner. Egenkapitalen i selskabet var med udgangen af året på knap 240 millioner kroner.

Annonce

NHV

NHV Group, der har hovedsæde i belgiske Ostende, beskæftiger med kapitalfonden Ardian i ryggen flere end 550 medarbejdere rundt omkring i verden.

Under NHV A/S i Esbjerg hører afdelingerne i Nigeria, Holland, Storbritannien og Færøerne.

Positive fremtidsudsigter

Det er dog ikke på den danske operation med flyvninger af mandskab til og fra olieplatformene i Nordsøen for kunderne Total (tidligere Maersk Oil), Ineos (tidligere Dong E&P) og Hess, at NHV har hentet de store penge. Selskabet oplyser, at man i 2018 tjente i omegnen af to millioner kroner på den danske operation, mens hovedparten af resultatet på 43,3 millioner kroner er skabt af flyvninger i Nigerias offshore olieindustri.

Af årsrapporten fremgår det, at direktionen og bestyrelsen anser resultatet samt den økonomiske udvikling som værende tilfredsstillende.

”Årets resultat er som forventet,” konstateres det.

Ledelsen anfører videre, at man i 2019 forventer en aktivitet på samme niveau som i 2018, og at selskabets langsigtede strategi er at fastholde sin markedsandel, som den helikopteroperatør, der har hovedparten af markedet med offshoreflyvninger i den danske del af Nordsøen af mandskab til og fra olieplatformene i den danske del af Nordsøen for kunder som Total (tidligere Maersk Oil), Ineos (tidligere Dong E&P) og Hess.

Ledelsen skriver således, at den forventer et resultat før skat for 2019 på 20-40 millioner kroner.

Ny chef på vej

NHV fik tidligere år forlænget aftalen med Total, så den gældende aftale løber frem til juni 2020, og af andre større begivenheder i år, har moderselskabet NHV Group, der har hovedsæde i belgiske Ostende, skiftet koncerndirektør, idet tyskeren Steffen Bay har sat sig på posten efter Eric van Hal.

På basen i Esbjerg tegnes ledelsen fortsat Allan Bech Stadum, der blev forfremmet fra sin stilling som flyvechef, indtil en ny chef er fundet. Og her skulle der være nyt på trapperne, oplyser selskabet.

Den administrerende direktør på Esbjerg-basen, Lars-Henrik Thorngreen, skiftede sidste efterår til et job hos Air Greenland, og hans afløser fratrådte efter kort tid på posten.

NHV A/S beskæftiger 75 ansatte - piloter, teknikere og administrative folk.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce