Annonce
Trekantområdet

Niårig piges appel til borgmesteren: I må ikke rive vores Byg og Leg ned

Ni-årige Mina Incikli nyder at komme på "Byg og Leg", som skal rives ned for at give plads til nyt privat boligbyggeri. Foto: Torben Juhler
Mina Incikli er ked af, at "Byg og Leg" på Nørremarken skal rømmes til fordel for privat nybyggeri. Hun har skrevet til avisen i håb om at få politikerne på andre tanker.
Annonce

Nørremarken: Mina Incikli bor på Korntoften, der ligger en hurtig gåtur fra et af den niårige piges favoritsteder, legepladsen og fristedet "Byg og Leg".

Men legepladsens dage er talte, for Vejle Kommune har planer om at sælge det kommunalt ejede areal til en privat bygherre, der skal opføre boliger på det store grønne område mellem Moldevej og Grundet Bygade.

Derfor skal stalde, pavilloner, legeredskaber og volieren rives ned. Det opdagede Mina Incikli, da hendes far læste om byggeplanerne i avisen.

- Da jeg hørte det, var jeg ved at få maden galt i halsen. Jeg blev utroligt ked af det og kom i tanke om mine gode minder og oplevelser fra "Byg og Leg", fortæller Mina Incikli, der går i 3. klasse på Vejle Privatskole.

Hun har sendt et brev til avisen i håb om, at det kan åbne politikernes øjne for, hvad det er, de fjerner, når nedrivningsselskabet rykker ind på pladsen. Måske allerede i år.

Annonce

Fortsætter trods ny status

Vi møder hende på det grønne areal, hvor hun står og kigger på fuglene i volieren, der altid har været et af hendes foretrukne steder på det friarealet, der ligger med Finlandsparken og Store Grundet som de store naboer.

Det er kommunen og boligselskabet AAB Vejle, der har udset sig legearealet til nybyggeriet, og det skyldes, at Finlandsparken af staten er blevet pålagt at nedbringe antallet af almene familieboliger fra 100 til 68 procent.


Jeg synes, Byg og Leg er vigtigt for børn som mig, fordi vi oplever og møder naturen her.

Mina Incikli, fast gæst på 'Byg og Leg'


Det skal blandt andet ske ved at opføre andre boligtyper i eller helt tæt på Finlandsparken, og selvom boligområdet netop er røget af regeringens ghettoliste, skal kommune og boligselskab fortsat opfylde statens krav.

Det, synes den niårige skoleelev, er uretfærdigt.

Annonce

Her fik hun sin første ridetur

Hun håber, at fristedet kan bevares, så områdets børn og hendes egen lillesøster på knap et år kan få de samme oplevelser, som Mina Incikli har fået her.

- Jeg synes, "Byg og Leg" er vigtigt for børn som mig, fordi vi oplever og møder naturen her. Jeg kan godt lide at være her og er kommet her rigtig meget. Det var her, jeg tit gyngede med min bedstemor. Her så jeg for første gang en kylling og fik min første ridetur på en hest, husker Mina Incikli.


Vi har hallen, og der kommer snart nogle boldbaner, men der skal også være noget for de andre børn heroppe.

Ahmet Incikli, far til Mina


Hun har kontaktet Vejle Amts Folkeblad med det ærinde at bede Vejles borgmester om at bevare "Byg og Leg" og gøre stedet endnu bedre.

- Jeg kunne godt ønske mig en stor naturlegeplads, flere rutsjebaner, gynger og trampoliner og måske en mini-zoo, så børn kan få lov til at klappe dyrene, siger den niårige pige.

Annonce

Det er spild af penge

Hun har sin far, Ahmet Incikli, med på legepladsen.

Han er skoleleder på Vejle Privatskole og er vokset op på Moldevej og var derfor også en fast gæst på "Byg og Leg" i sin barndom.

- Det her er et fælles område for alle, der bor heroppe, for det ligger meget centralt med både Finlandsparken, Moldevej og Ringdams Kobbel helt tæt på. I min verden er det spild af penge at rive det bedste sted ned heroppe. Så kan man lige så godt rydde erhvervsområdet og bygge boliger der i stedet. Man må prioritere, om børnene eller erhverv er vigtigst, siger Ahmet Incikli.

Selvom Finlandsparken ikke længere har status af ghetto, skal boligselskabet AAB Vejle fortsat nedbringe antallet af familieboliger. Det skal blandt andet ske ved at opføre andre boligtyper i eller helt tæt på området, og det rammer fristedet "Byg og Leg", der har Finlandsparken som nærmeste nabo. Foto: Mette Mørk

Han er med på, at de lokale politikere og AAB er tvunget til at følge kravene i det ghettotiltag, som kræver antallet af almene familieboliger nedbragt i Finlandsparken.

- Jeg ved godt, at det ikke er borgmesterens idé med ghettoplanen. Men jeg synes, det er spild af borgernes penge at rive noget ned, mange er glade for, med det formål at bygge noget andet i stedet, siger skolelederen og familiefaderen - der som barn tilbragte masser af timer på en gammel udtjent traktor på legepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce