Annonce
Trekantområdet

Ni måneder efter nederlag: Kære Pleje vil have udbud af hjemmepleje til at gå om

Kære Pleje har lukket Fredericia-afdelingen, men kæmper stadig for at få ret i udbudssagen fra efteråret 2019. Arkivfoto: Klaus Madsen
Sidste efterår mistede Kære Pleje opgaven med at levere privat hjemmepleje i Fredericia Kommune. Men efter en kendelse i et klagenævn mener firmaet, at udbuddet skal gå om.

Fredericia: For fire måneder siden rykkede firmaet Sundplejen ind i Fredericia Kommune og overtog opgaven med at drive privat hjemmepleje.

Men kontrakten bør annulleres, og opgaven skal sættes i en ny udbudsrunde. Det mener det konkurrerende firma Kære Pleje med henvisning til en kendelse i Klagenævnet for Udbud i 3. april.

- Vi har givet Fredericia Kommune en frist til 17. august om at melde tilbage på, om de vil tage nævnets afgørelse til efterretning, siger driftschef Frank Lynbech fra Kære Pleje.

Annonce

Uenig om tolkning

Kære Pleje, som tidligere leverede privat hjemmepleje i Fredericia, klagede efter en udbudsrunde i efteråret 2019. Klagenævnet gav Kære Pleje medhold i tre punkter, hvor Fredericia Kommune "undlod at følge udbudsloven".

Nævnet skrev desuden, at kommunens "beslutning af 10. oktober 2019" om at indgå kontrakt om den udbudte rammeaftale med Sundplejen "annulleres".


Den rammeaftale, Fredericia Kommune har lavet med Sundplejen, skal annulleres, og et nyt udbud skal sættes i værk. Det er det, vi har skrevet til kommunen.

Frank Lynbech, driftschef hos Kære Pleje


- Sagen får ingen betydning for kontrakten med Sundplejen, udtalte Fredericia Kommunes chefjurist Henrik Melchior i april til Fredericia Dagblad.

Men Kære Pleje er uenig i udsagnet.

- Den rammeaftale, Fredericia Kommune har lavet med Sundplejen, skal annulleres, og et nyt udbud skal sættes i værk. Det er det, vi har skrevet til kommunen, siger driftschef Frank Lynbech fra Kære Pleje.

- Vi har givet Fredericia Kommune en frist på at melde tilbage på, om de vil se gennem fingrene med nævnets afgørelse. Eller vil Fredericia Kommune handle seriøst på det og tage nævnets afgørelse til efterretning, siger Frank Lynbech.

Kære Pleje har haft to sager mod Fredericia Kommune i Klagenævnet for Udbud. Først var der klagesagen i april, hvor Kære Pleje fik medhold i tre punkter om, at kommunen ikke fulgte udbudsloven.

Som konsekvens krævede Kære Pleje en erstatning på 200.000 kroner. Men det afviste nævnet i den anden sag, som blev afgjort 14. juli.

Annonce

Vigtigt at få belyst sagen

Driftschef Frank Lynbech fra Kære Pleje accepterer kendelsen om nul kroner i erstatning til Kære Pleje. Han tilføjer, at det er vigtigt at få belyst kommunens håndtering af sagen af en uafhængig instans.

Udbuddet af den private hjemmepleje i Fredericia skal gå om, mener driftschef Frank Lynbech fra Kære Pleje. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Hvis Fredericia Kommune har ret til at gøre, som de gør, så er det sådan, det er. Vi havde brug for, at nogen udefra skal tage beslutningen. Det skal ikke være Fredericia Kommune, der bestemmer, om vi har ret til erstatning, eller om de har ret til at fortsætte med Sundplejen eller ej, siger Frank Lynbech.

Han savner en tilbagemelding fra kommunen i spørgsmålet om kontrakten med Sundplejen.

- Jeg har forståelse for, at corona har forsinket tingene. Men jeg synes, at Fredericia Kommune trækker sagen i langdrag. Nu er det på tide, de tager en beslutning, siger Frank Lynbech.

Kære Pleje sagde nej til at fortsætte den private hjemmepleje under den nye pris. Medarbejderne i Fredericia blev opsagt, og det samme blev lokalerne på Nørrebrogade, men firmaet er klar til at vende tilbage, hvis muligheden opstår, oplyser Frank Lynbech.

Annonce

Aftale er lovligt indgået

Chefjurist Henrik Melchior Olsen fra Fredericia Kommune er på ferie. Men i en sms til Fredericia Dagblad skriver han, at kontrakten med Sundplejen er lovligt indgået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Ejere af landejendom har mistet alt i kraftig brand: - Vi overlevede. Og det er det vigtigste

Aabenraa For abonnenter

Genforeningen betyder også meget i Kongehuset: Derfor er det vigtigt for både dronningen og sønderjyderne, at hun er med til fejringen

Vejen For abonnenter

Udlejer svarer på kritik: - Lejer har ikke været klar over, at man ikke må opbevare kasser i krybekælderen

Annonce