Annonce
Sport

Nicki P. & Co kan sende Esbjerg helt ned i dybet

Nicki Pedersen og Holsted er favorit til at vinde onsdagens hjemmematch mod Esbjerg, der indtil videre har skuffet fælt i denne sæson. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix)

Holsted med rigtig god sejrschance hjemme onsdag aften mod lokalrivalerne, der endda må undvære Niels-Kristian Iversen.

De sorte skyer begynder at trække sig sammen over Esbjergs ligahold i speedway.

En enkelt sejr er indtil videre det magre udbytte af sæsonens anstrengelser - og onsdag aften kan Nicki Pedersen og Holsted forværre krisen hos lokalrivalerne, der møder op uden Niels-Kristian Iversen.

Og det er klubben rigtig trætte af.

- Ja, det må jeg sige. "Puk" skal i aktion i England, og Kings Lynn har nægtet at give ham fri, selvom onsdag er vores faste speedwaydag i Danmark, lyder meldingen fra holdleder Ib Pedersen.

Niels-Kristian Iversen ville gerne have duelleret mod Nicki Pedersen, men det bliver altså ikke i denne omgang.

- På min kalender har der hele tiden stået England, men det er altid træls, når der er problemer. En del danske kørere er blevet truet med en fyreseddel af deres engelske klubber, hvis de ikke dukker op til alle matcher, men det er jeg nu ikke. Min klub har dog sagt, at de meget gerne ser, at jeg kommer denne gang, siger Niels-Kristian Iversen.

Annonce

Isoleret i bunden

Esbjergs hold i Holsted kommer dermed til at bestå af Rohan Tungate, René Bach, Kai Huckenbeck, Tim Sørensen, Nathan Greavses og Mathias Nielsen.

Får Esbjerg ikke noget med hjem fra Holsted, vil klubben være isoleret på sidstepladsen i ligaen med tre point for otte matcher - og så skal der godt nok mange point ind på kontoen i de fire matcher efter sommerferien for bare at få foden indenfor i en semifinale.

- Det bliver barskt. Det må vi erkende, siger Ib Pedersen.

Holsted vil med en sejr onsdag aften gå på syv point for syv matcher - og så ser tingene pludselig nogenlunde fornuftige ud, selvom Holsteds indsats i denne sæson bestemt heller ikke har været prangende.

Nicki Pedersen, Rasmus Jensen, Nicolai Klindt, Michael Palm Toft, Sam Jensen og Martin Steen Hansen udgør Holsteds hold. Matchen på Moldow Speedway Arena mellem Holsted og Esbjerg begynder kl. 19.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce