Annonce
Haderslev

Nicki P.-manager skal hjælpe til med genrejsningen af Vojens Speedway Center

Jacob Olsen, til venstre, og Helge Frimodt Pedersen har tidligere arbejdet sammen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

SPEEDWAY: Det begyndte i 2004, men nu er Helge Frimodt Pedersens tid som manager for Nicki Pedersen forbi. Efter årsskiftet bliver han Jacob Olsens højre hånd på Vojens Speedway Center.

Tidligere på måneden kunne JydskeVestkysten fortælle, at speedwaylegenden Ole Olsen, der tilbage i midten af halvfjerdserne etablerede Vojens Speedway Center, giver stafetten videre til sønnen Jacob Olsen.

Og nu er Jacob Olsen så klar med sit første træk i forbindelse med genrejsningen af det danske speedwaymekka i Vojens.

Jacob Olsen har nemlig ansat Helge Frimodt Pedersen, der efter 15 år som manager for den danske speedwaystjerne Nicki Pedersen bliver Jacob Olsens højre hånd på Vojens Speedway Center.

Og Helge Frimodt Pedersen glæder sig rigtig meget til arbejdet.

- Tiden var den rigtige, og da jeg hørte en lille fugl synge om, at Jacob var på vej tilbage, tænkte jeg, at det var perfekt for mig. Vi kender hinanden rigtig godt, og jeg ser det som en naturlig overgang at fortsætte mit speedwayliv med udviklingen af Vojens Speedway Center og klubbens bestræbelser på at køre med i ligaen i 2020, fortæller 50-årige Helge Frimodt Pedersen.

Men han har været ekstrem glad for halvandet årti sammen med Nicki Pedersen.

- Det har været en fantastisk rejse sammen med Nicki Pedersen, men nu skal han ikke længere køre grandprix, og så skal forretningen indrettes derefter.

Nicki Pedersen og Helge Frimodt Pedersen skilles som de bedste venner.

- Det har været en fornøjelse. Vi har været gode sammen, og jeg ønsker Helge held og lykke med det nye. Det bliver helt sikkert rigtig godt, og jeg glæder mig til at se, hvad de to gutter får udrettet, siger Nicki Pedersen.

Jacob Olsen har etableret firmaet Speed1way, og han ser meget frem til at kunne trække på sin nye medarbejders store erfaring indenfor speedwayverdenen.

- Helge er en højt respekteret i både det danske og det internationale speedwaymiljø. Han kan lidt af det hele, og han er særlig stærk indenfor økonomi, forklarer Jacob Olsen.

- Jeg har altid drømt om, at vi skulle komme til at arbejde sammen igen, siger Jacob Olsen, der havde Helge Frimodt Pedersen med i sit bagland, da han var dansk landstræner i perioden 2001-2004.

Helge Frimodt Pedersen er bankuddannet. Som barn fik han passion for speedway, da hans far – fabrikant Oluf Frimodt Pedersen – i en årrække var holdleder for det danske speedwaylandshold. Han var således bagmanden i tyske Landshut i 1978, hvor landsholdet erobrede sin allerførste VM-titel.

Helge Frimodt Pedersen var i 90´erne tilknyttet verdensmesteren Hans Nielsen, inden han i 2004 tiltrådte som manager for Nicki Pedersen.

Annonce
Helge Frimodt Pedersen har været manager for Nicki Pedersen i 15 år, men fremover skal han arbejde sammen med Jacob Olsen omkring genrejsningen af Vojens Speedway Center. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Helge Frimodt Pedersen, til venstre, og Jacob Olsen skal arbejde tæt sammen omkring genrejsningen af Vojens Speedway Center. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ole Olsen, til højre, Helge Frimodt Pedersen og Jacob Olsen får sig en hyggesnak på det legendariske speedwayanlæg i Vojens. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce