Annonce
Sport

Nicki P. skal godt nok stramme sig an

Nicki Pedersen har en enkelt grandprix-sejr i denne sæson. Det var i sidste måned i Målilla, og det var faktisk også den eneste gang, hvor han har formået at køre sig i finalen. Foto: Sportxpress/ Scanpix Ritzau

Der er to løb tilbage i grandprix-serien i denne sæson, og den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester har hele 11 point op til en top otte-placering, der udløser en billet til 2019-serien.

Det så langt fra overbevisende ud, da Nicki Pedersen i onsdags var en del af Holsteds ligahold i den afsluttende superfinale og scorede sølle otte point på seks heats.

Derfor er der naturligvis ikke skyggen af tvivl om, at den danske speedwayveteran skal op at ramme et helt anderledes højt niveau lørdag aften i tyske Tetrow, hvis han skal have succes i sæsonens næstsidste grandprix.

Og succes er der hårdt brug for. I den samlede VM-stilling hænger Nicki Pedersen nemlig i bremsen og er helt nede på en 11. plads. Nicki Pedersen har blot scoret 59 point i otte grandprixer i denne sæson. Det er godt syv point i snit, og det er naturligvis på ingen måde tilfredsstillende.

Skal Nicki Pedersen være sikker på en plads i GP-serien til næste år, skal han slutte i top otte, men det bliver svært for ham. Der er nemlig hele 11 point op til Jason Doyle og Emil Sayfutdinov. Derfor må kravet være en finaleplads lørdag aften.

Annonce

Woffinden eller Zmarzlik?

Niels-Kristian Iversen, der har kvalificeret sig til 2019, er i år førstereserve, og han får mulighed for at vise sig frem i Tetrow, da polske Patryk Dudek, der vandt det seneste grandprix i slovenske Krsko, har brækket armen.

- Jeg er klar, jeg har kørt rigtigt godt på det sidste og vil i finalen i Teterow. Dels fordi jeg har farten, men også for at vise de andre, at de skal regne med mig, siger Niels Kristian Iversen.

Kampen om VM-titlen i år står mellem britiske Tai Woffinden og polske Bartosz Zmarzlik. Woffinden har 108 point, mens Zmarzlik har 99 point.

Grandprixet fra Teterow vises på TV3 Sport lørdag fra kl. 19.00.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce