Annonce
Sport

Nicki P. skal til sæson nummer 17 i Holsted

Nicki Pedersen tager endnu en sæson i Holsted. Han har været i klubben siden 2003, hvor han vandt det første af sine tre individuelle VM-titler. Foto: sportxpress / Scanpix Ritzau

Den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester i speedway bliver også frontfigur i Holsted i 2019. Stortalentet Mads Hansen bliver hos mestrene fra Region Varde

Så er der faldet endnu et par brikker på plads til den kommende sæson i den hjemlige speedwayliga.

Holsted, der fremover får sjællandske Lars Munkedal sportschef, og 41-årige Nicki Pedersen fortsætter helt efter planen samarbejdet efter årsskiftet.

- Jeg har altid følt mig godt tilpas i Holsted. Der er altid styr på tingene, så jeg ser meget frem til den 17. sæson i Holsted-vesten, siger Nicki Pedersen, der i sidste weekend måtte sande, at grandprix-serien fremover bliver uden ham.

Nicki Pedersen og Holsted havde en skidt ligasæson i år, men klubben fik sig alligevel slæbt med i finalen, hvor det blev til en bronzemedalje efter Slangerup og mesterholdet Region Varde.

Og netop Region Varde har fået en ny aftale i stand med 18-årige Mads Hansen, der er et af store talenter i dansk speedway.

Mads Hansen har gjort det så godt i 2018, at han i den kommende sæson bliver C-kører, hvor Region Varde i forvejen også har hentet Patrick Hansen i Grindsted.

- Jeg synes vældig godt om at være i Region Varde. Det er professionelt, og folk er meget passionerede, fortæller Mads Hansen, der scorede tre point i superfinalen i år.

- Det var fantastisk at vinde guld med Region Varde. Det kan man godt vænne sig til, og vi går selvfølgelig også efter det til næste år.

Og i 2019 skal Mads Hansen leve som fuldtidsprofessionel speedwaykører.

- Der bliver knald på, men jeg glæder mig helt vildt. Jeg udlever min drøm, og det ser jeg rigtig meget frem til. Udover Danmark skal jeg også køre i Sverige, Polen og Tyskland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce