Annonce
Sport

Nicki P. tørster efter en grandprix-sejr

Nicki Pedersen under fredagens grandprix-træning i Horsens. Veteranen kunne godt snart bruge en sejr i kampen om den individuelle VM-titel. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix

Den danske speedwayveteran har ikke vundet et løb i kampen om den individuelle VM-titel siden oktober 2015. Skal det lykkes lørdag aften i Horsens foran de danske fans?

Lørdag den 3. oktober 2015.

Vi må erkende, at det er ved at være et par dage siden, men det var den efterårsaften i polske Torun, hvor Nicki Pedersen senest var i stand til at vinde et løb i grandprix-serien.

- Er det virkelig så længe siden? Det har jeg sgu ikke tænkt over, men efterfølgende har der jo været meget modgang for mit vedkommende. Den brækkede nakke og senest de brækkede knogler i min hånd. Så ja, vi kan godt blive enige om, at de sidste to sæsoner har været noget værre lort.

Men Nicki Pedersen er ukuelig. De fleste havde forventet, at han i fjor havde trukket stikket.

- De folk, som sagde det, kender mig jo ikke. Det var ikke den måde, jeg ville slutte på. Jed ved, at jeg stadig har det i mig.

Lørdag aften i Horsens kører Nicki Pedersen sit grandprix nummer 170. Han har 16 GP-sejre i bæltet, men endnu har han aldrig vundet et grandprix på dansk jord. Det er lidt paradoksalt, når han nu har været en del af verdenstoppen i så mange år.

- Jeg har været tæt på nogle gange, så selvfølgelig vil jeg gerne prøve det. Det vil være en exceptionel følelse at stå øverst på skamlen foran de danske fans.

Annonce

Det allerførste heat

Nicki Pedersen er med i det allerførste heat lørdag aften i Horsens. Og det bliver noget af et brag. Maciej Janowski har vundet to gange i Horsens, mens de to øvrige i heatet er Jason Doyle og Patryk Dudek, der blev etter og toer i VM-stillingen i sidste sæson.Michael Jepsen er med i heat to, hvor han skal ud at køre mod formstærke Fredrik Lindgren, Bartosz Zmarzlik og Mataj Zagar.

Når startsnoren springer op i Horsens, er det grandprix-løb nummer tre i denne sæson.

- De første to grandprixer har jeg været plaget af min håndskade, men nu er det heldigvis markant bedre. Jeg har stadig smerter, men nu føler jeg faktisk endelig, at jeg er, hvor jeg skal være, siger han.

Og selvom Nicki Pedersen tilbage i april blev 41 år, kan han altså stadig finde rundt på en speedwaybane. Lige nu er han faktisk den bedst scorende af alle i den stærke polske liga.

- Jeg ved, hvad jeg kan, og jeg skal ikke bevise noget overfor en masse mennesker. Når helbredet er i orden og grejet løbet stærkt, kan jeg slå dem alle. Og det er med den indstilling, at jeg stiller til start i Horsens - og så må vi jo se, hvor langt det rækker.

- Men jeg har brug for et godt løb og en masse point for at rykke frem i VM-stillingen, så forhåbentlig bliver det en god aften.

Nicki Pedersen er i år eneste faste danske kører i grandprix-serien, og det skuffer ham.

- Det er ikke godt nok. Jeg har gjort mit i en lang årrække, men vi mangler de unge. Hvor er de henne? Vi andre har fået nogle lods bagi i løbet af karrieren - og det trænger de måske i virkeligheden til.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: Når privatlivet ebber ud

Tidligere i år fik Facebook en bøde på fem milliarder dollars – 33 milliarder kroner – for at ”bryde privatlivets fred.” Facebook er grundlagt af amerikaneren Mark Zuckerberg – De ved, ham med det der mærkeligt glatte, udtryksløse ansigt og efter sigende indehaver af 30 ens hættebluser. Sjovt nok forudsagde samme Zuckerberg for næsten ti år siden, at privatlivets fred var slut. Et overstået kapitel i menneskehedens historie. Det var dengang, Facebook mest var et sted, hvor man kunne samle en hulens bunke venner, der fortalte, at de lige havde spist knækbrød, at lille Tobias havde lagt en skovsnegl i bleen, eller at de var sure over, at det regnede på deres fridag. Siden er anvendelsen af Facebook som bekendt blevet opgraderet til at omfatte meget mere: Chikane og trusler og måske ommøblering af folkeafstemninger. Mark Zuckerbergs pointe i 2010 var vist, at det var Facebook, der var årsagen til, at privatlivets fred hører fortiden til. Der fik han så med nogle års forsinkelse mere ret, end han selv havde regnet ned, men vi er alligevel et par stykker, der synes, at Facebook ikke skal have hele æren for, at det private siver ud af vores liv som luft fra en badebold. Vi kan også selv. Jeg kan da så glimrende huske en togtur fra København. 20 sekunder efter Valby ringede en dreng til sin far for at fortælle om en operation, han skulle gennemgå: - Ja, det gør ikke så ondt lige nu, men i sidste uge stak knoglen ud ad hånden. Der sad man så og sendte en stille tak til DSB, fordi man ikke længere kan købe mad i toget. Han holdt godt nok op, men kun blive for at blive afløst af en dame, der så ud til at have en alder, så hun i det mindste burde have hørt om Emma Gad: - Han ligger på sygehuset, men de kan ikke finde ud af, hvorfor han har så meget vand i venstre side. Hans arm er så tyk, at den ikke kan være i sygehustøjet. Men det er i hvert fald ikke fra hjernen, det vand kommer. Så er det, at man får lyst til at skrive en rasende kommentar om den manglende intimitet i vores liv og udstillingen af privatsfæren i det offentlige rum. På vores Facebook-væg.

Annonce