Annonce
Sport

Nicklas Aagaard kom på skamlen ved VM

Der var både pokal, blomster og medalje til Nicklas Aagaard efter tredjepladsen ved VM i Vissenbjerg. Privatfoto

HADERSLEV: Nicklas Aagaard fra Haderslev var meget tæt på at nå helt til tops, da der blev kørt om speedway-verdensmesterskabet for 12-15-årige i Vissenbjerg.

Der måtte omkørsel til, før vinderen var fundet. Nicklas Aagaard, Bastian Pedersen fra Middelfart og en australsk kører havde alle 13 point, da de fem indledende heat var kørt.

De skulle derfor mødes i en afgørende omkørsel, der gjaldt guld, sølv og bronze. Nicklas Aagaard kom godt fra start og førte efter første sving, men kunne ikke holde ved.

Guldet gik til Bastian Pedersen, der for øvrigt er nevø til den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen, mens Nicklas Aagaard kom i mål som treer og dermed bronzevinder.

Nicklas havde dog besejret Bastian Pedersen i et af de indledende heat.

- Det var et meget jævnbyrdigt mesterskab og lidt vildt, at Nicklas som 12-årig kunne vinde bronze. Han har god grund til at være stolt. Det er hans hidtil bedste resultat, lød det fra hans far, René Aagaard, efter løbet.

Nicklas får ikke megen tid til at hvile på laurbærrene. Den 10. august stiller han op ved EM i Tyskland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce