Annonce
Aabenraa

Nicklas må væbne sig med tålmodighed: Usikkert hvornår han kan se sine søskende

Den 14-årige Nicklas fra Smedeby ved Bov glæder sig til samvær med sin far, der bor syd for grænsen. Faderen arbejder i Padborg og har kunnet besøge sin søn en time ad gangen, men en times gåtur opvejer ikke en rigtig samværsweekend. Foto: Christina Asmussen, privatfoto, Flensborg Avis
Sabine Klüver fra Risum-Lindholm kan nu besøge sine børn, og 14-årige Nicklas fra Smedeby i Bov kan få samvær med sin far, efter at Danmark har lempet på indrejsereglerne. Men han savner sine søskende.

Smedeby: Da nyheden om, at den danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) havde lempet på indrejsereglerne, kom, så familier i lige linje kan rejse over grænsen og besøge hinanden, indgik Sabine Klüvers tre børn i Danmark et internt væddemål.

- De var ret sikre på, at jeg ville være en af de første på vej over grænsen ifølge de nye regler, og de har ret, siger Sabine Klüver fra Risum-Lindholm.

- Bilen er allerede tanket, og jeg og Gerhard kører lige om lidt.

Sabine Klüvers tre børn og seks børnebørn bor i det nordlige Sjælland med udsigt til Sverige. En lang tur, som familien nordfra og Sabine og Gerhard sydfra ofte og gerne tog, lige indtil grænsen lukkede den 14. marts. Siden da har de kun set hinanden over Skype og Facetime.

- Vi skyper og facetimer hver dag, og indimellem ringer de små over Ipaden, og så ser de Pippi Langstrømpe i fjernsynet med Oma. Jeg savner dem rigtig meget, og vi har betalt en formue til postvæsenet med alle de pakker, der er sendt nordpå. Og nu skal vi endelig derop, siger Sabine Klüver.

Nicklas savner sine søskende

Mens Sabine Klüver har travlt med at komme nordpå, kommer det til at gå lidt længere tid, før 14-årige Nicklas fra Smedeby ved Bov kan komme sydpå. Han bor med sin mor nord for grænsen, mens hans far bor syd for grænsen, og Nicklas har ikke set sine to mindre søskende, siden grænserne lukkede.

- Hans far arbejder i Padborg, så han har af og til kunnet komme forbi en times tid før eller efter arbejde, men samvær har der ikke været meget af, som det har set ud indtil nu, siger Christina Asmussen, mor til Nicklas.

Det glæder derfor mor og søn, at udlændinge- og integrationsministeren har lempet på indrejsereglerne, så familie i lige linje kan rejse over grænsen og besøge hinanden. Nu kan der efter en måneds stilstand endelig komme gang i samværet mellem far og søn igen.

- Og med lidt held kan Nicklas også snart komme ned og se sine søskende, som han savner meget, siger Christina Asmussen.

Det afhænger dog af, om Tyskland følger det danske eksempel og lemper på reglerne, så det ikke kun er ægtepar, der må besøge hinanden i Tyskland.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

100 år på fredag: Aabenraa-kunstner satte varige spor i sit lokalområde

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce