Annonce
Aabenraa

Nicklas må væbne sig med tålmodighed: Usikkert hvornår han kan se sine søskende

Den 14-årige Nicklas fra Smedeby ved Bov glæder sig til samvær med sin far, der bor syd for grænsen. Faderen arbejder i Padborg og har kunnet besøge sin søn en time ad gangen, men en times gåtur opvejer ikke en rigtig samværsweekend. Foto: Christina Asmussen, privatfoto, Flensborg Avis
Sabine Klüver fra Risum-Lindholm kan nu besøge sine børn, og 14-årige Nicklas fra Smedeby i Bov kan få samvær med sin far, efter at Danmark har lempet på indrejsereglerne. Men han savner sine søskende.

Smedeby: Da nyheden om, at den danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) havde lempet på indrejsereglerne, kom, så familier i lige linje kan rejse over grænsen og besøge hinanden, indgik Sabine Klüvers tre børn i Danmark et internt væddemål.

- De var ret sikre på, at jeg ville være en af de første på vej over grænsen ifølge de nye regler, og de har ret, siger Sabine Klüver fra Risum-Lindholm.

- Bilen er allerede tanket, og jeg og Gerhard kører lige om lidt.

Sabine Klüvers tre børn og seks børnebørn bor i det nordlige Sjælland med udsigt til Sverige. En lang tur, som familien nordfra og Sabine og Gerhard sydfra ofte og gerne tog, lige indtil grænsen lukkede den 14. marts. Siden da har de kun set hinanden over Skype og Facetime.

- Vi skyper og facetimer hver dag, og indimellem ringer de små over Ipaden, og så ser de Pippi Langstrømpe i fjernsynet med Oma. Jeg savner dem rigtig meget, og vi har betalt en formue til postvæsenet med alle de pakker, der er sendt nordpå. Og nu skal vi endelig derop, siger Sabine Klüver.

Annonce

Nicklas savner sine søskende

Mens Sabine Klüver har travlt med at komme nordpå, kommer det til at gå lidt længere tid, før 14-årige Nicklas fra Smedeby ved Bov kan komme sydpå. Han bor med sin mor nord for grænsen, mens hans far bor syd for grænsen, og Nicklas har ikke set sine to mindre søskende, siden grænserne lukkede.

- Hans far arbejder i Padborg, så han har af og til kunnet komme forbi en times tid før eller efter arbejde, men samvær har der ikke været meget af, som det har set ud indtil nu, siger Christina Asmussen, mor til Nicklas.

Det glæder derfor mor og søn, at udlændinge- og integrationsministeren har lempet på indrejsereglerne, så familie i lige linje kan rejse over grænsen og besøge hinanden. Nu kan der efter en måneds stilstand endelig komme gang i samværet mellem far og søn igen.

- Og med lidt held kan Nicklas også snart komme ned og se sine søskende, som han savner meget, siger Christina Asmussen.

Det afhænger dog af, om Tyskland følger det danske eksempel og lemper på reglerne, så det ikke kun er ægtepar, der må besøge hinanden i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce