Annonce
forside

Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og selvstændig: - Jeg har en meget stærk selvdisciplin

Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og en ihærdig iværksætter. Foto: Kristina V. Skjoldborg

For Nicklas peger pilen kun én vej, og det er fremad. Han har startet sit eget webbureau, hvor han designer hjemmesider for større og mindre virksomheder.

Vorbasse: Nicklas Segatz Mortensen er 21 år og ejer af webbureauet Oaksdale i Vorbasse, hvor han designer hjemmesider for virksomheder. Selvom firmaet kun er fire måneder gammelt, har han allerede haft omkring 15 kunder.

- For mig er det vigtigste at have et godt samarbejde med kunden, så jeg går altid grundig til værks, siger Nicklas, der har lært sig selv alt, hvad han kan inden for IT og det at drive og udvikle en forretning.

- Jeg har en meget stærk selvdisciplin, og det har jeg altid haft. Når der er noget, jeg vil, sætter jeg mig ned og lærer det, indtil jeg kan det.

Annonce

Det bedste er, at jeg er min egen chef og kan selv styre hvor og hvornår, jeg vil arbejde.

Nicklas Segatz Mortensen, ejer af webbureauet Oaksdale

Iværksætter i gymnasiet

Vejen til at blive iværksætter begyndte allerede, da han gik på gymnasiet i Vejle. Her eksperimenterede han med at programmere og lave smartwatches.

- Men det gik hurtigt op for mig, at jeg ikke kunne hamle op med de store giganter som Apple eller Garmin, så det droppede jeg, forklarer Nicklas.

I stedet begyndte han at fokusere på det, han alligevel lavede som hobby - at designe hjemmesider. Han havde lidt småjobs og arbejdede også en del gratis for at få sit navn frem. Under sit sabbatår rejste han til Barcelona for at arbejde på et callcenter. Det stoppede han hurtigt med, da han fik kontakter til forskellige virksomheder at lave hjemmesider for. Siden kom han tilbage til Danmark og har i de seneste fire måneder fået opbygget sit nuværende webbureau.

Fortid i FixMinOpgave

Firmaet FixMinOpgave ringer sandsynligvis en klokke hos flere. Det var det firma, der tilbød studerende at lave deres opgave mod betaling. Firmaet blev etableret i 2017, men i maj 2018 nedlagde forbrugerombudsmanden forbud, og sidenhen er firmaet blevet lukket. Nicklas var en del af firmaet sammen med kammeraten Frederik Drews, der var firmaets ansigt udadtil. Nicklas er ikke stolt over, hvordan det endte, og mener virksomheden kørte af sporet.

- Vi var ikke enige om, hvordan firmaet skulle drives. Frederik tog det hen et sted, hvor jeg ikke kunne være med længere. Jeg ville gerne sætte fokus på unges stress og pres i gymnasiet, men det kom aldrig frem, fortæller Nicklas, der endte med at træde ud af firmaet

- Jeg kommer aldrig til at lave noget som FixMinOpgave igen, men jeg har fået et netværk i iværksættermiljøet, hvilket har hjulpet mig i processen med mit nuværende firma.

Kæreste betyder alt

Nicklas Segatz er ikke i tvivl om, hvad der er tiltalende ved iværksætterlivet.

- Det bedste er, at jeg er min egen chef og kan selv styre hvor og hvornår, jeg vil arbejde, siger Nicklas, der på nuværende tidspunkt bor sammen med sin kæreste hos hendes forældre ude på landet ved Vorbasse. Det er også derfra, han driver sin forretning.

På længere sigt, når økonomien er til det, og virksomheden kører på skinner, vil de dog gerne finde deres eget. Nicklas erkender, at han ikke kunne arbejde så intensivt med sin virksomhed, hvis det ikke var for kæresten.

- Hun støtter mig i alt, hvad jeg laver i Oaksdale, men er også god til at sige til, hvis hun synes, jeg lige skal tage en pause. Det betyder virkelig meget at have hendes opbakning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];