Annonce
forside

Nicole vil lære kvinder at elske sig selv

Nicole Albæk på yndlingspletten i huset på Ottergårdforte - trappen, hvor hun gerne tager en lille pause, nyder solen og en kop kaffe sammen med hunden Coco. Det er her, hun hjælper kvinder med at lære at elske dem selv, så de kan få et liv med kærlighed og selvværd.Foto: Mette Christine Schulz

Kvinder skal lære at sætte sig selv først og være skarpe på deres grænser, for de behøver ikke en mand i deres liv for at føle, at de er noget værd og betyder noget. Det mener Nicole Albæk, som er coach og mentor og har specialiseret sig i at

Barsmark: Hun har prøvet det selv - at sætte sig selv som nummer to, forelske sig i den forkerte mand og det at skulle have en mand for at føle, at man er noget værd.

Det problem mener 45-årige Nicole Albæk, at mange andre kvinder også har, og derfor har hun valgt at fokusere på det i sin coachingpraksis i Barsmark.

- Jeg brænder for det her arbejde med kvinder, for jeg har selv levet et følelsesmæssigt hårdt liv fyldt med drama, men nu har jeg fået et meningsfuldt liv. Et liv, hvor jeg har gjort plads til den feminine side, og hvor jeg ikke er i tvivl om, at jeg betyder noget, for det ved jeg inde i mig selv. Jeg behøver ikke teste min kæreste, for at vide at, at jeg er værd at elske, for jeg elsker allerede mig selv, og det er meget vigtigt at kende sit værd, pointerer Nicole Albæk.

Hen mener, at mange kvinder føler, at de skal have en mand i deres liv for at føle en værdi, og de derfor gør alt for at få deres forhold til at fungere, selvom det er destruktivt for dem. De vil gerne betyde noget for at føle de er noget værd og leder derfor efter et parforhold, hvor de kan få bekræftet at de betyder noget.

- Jeg arbejder med, at man først skal betyde noget for sig selv. Man skal kende sit værd og sine grænser, og så skal man være skarp på det. Man skal turde være sårbare i et forhold, men det kræver også, at man har sit værn i orden til at passe på sig selv, for ofte er det os selv, som overskrider vores egne grænser. Det er typisk kvinder i vores alder, som har været i lange forhold, er blevet skilt, og nu står der og kigger rundt efter et sted, hvor de kan komme til at betyde noget. De skal lære at sætte sig selv først, mener mentoren og coachen.

Blå bog


  • 45 år, født i Hamborg, men har boet i og omkring Aabenraa, siden hun var barn.
  • Hun har to børn på 18 og 15 år og bor sammen med sin kæreste på Ottergårdforte på Løjt.
  • Er uddannet social- og sundhedsassistent, misbrugsbehandler og coach.
  • Har arbejdet mange år i psykiatrien samt på misbrugsområdet i Region Syddanmark.
  • For to år siden droppede hun sit faste job i forbindelse med en omlægning af hendes arbejde, og hun blev selvstændig.
  • Hun har i dag sit eget firma nicolealbaek.dk, hvor hun primært hjælper kvinder med at få opfyldt deres drøm om et liv med kærlighed, parforhold og selvværd.
  • Hun har også yogahold i Aabenraa Sundhedsklinik.
  • Fritiden bruger hun på familien og sine heste.
  • Hun har planer om at skrive en bog i 2020.
45-årige Nicole Albæk har prøvet det selv - at sætte sig selv som nummer to, forelske sig i den forkerte mand og det at skulle have en mand for at føle, at man er noget værd.Foto: Mette Christine Schulz

Og hvorfor er det, at vi kvinder er så dårlige til at elske os selv og sætte grænser for, hvad vi byde os selv? Nicole Albæk mener, at det ligger i vores opvækst, hvor vi hele tiden tilpasser os og lærer at være flinke og søde.

- Vi lærer at tage hensyn til andres følelser, og vi vil hellere såre os selv end såre andre. Vi gør meget for at fixe vores følelser hurtigt, fordi vi ikke kan rumme dem, og det skal vi lære - at have fokus på følelserne, håndtere dem og skifte fokus fra negative tanker til positive tanker, siger Nicole Albæk, som også opfordrer kvinderne til at blive mere feminine igen.

- Vi kvinder er blevet for maskuline, for vi kan klare alting selv i dag, og det er på en måde rigtig godt, men vi bruger det også uhensigtsmæssigt, til at beskytte os med, og det giver en ubalance. Der er ikke plads til to maskuline i et forhold, for polerne forsvinder, og det er der, tiltrækningen ligger. Så ender det med, at vi ikke synes, vores mænd er lækre mere eller omvendt. Derfor skal vi arbejde mere på at få den feminine side frem og i balance, så vi har adgang til begge sider, forklarer hun.

Den 45-årige coach og mentor har selv prøvet at leve i et destruktivt forhold, hvor hun satte sine egne følelser til side, ikke satte grænser og kæmpede alt for meget for forholdet uden at nå i mål. Timer hos en psykoterapeut og igennem sine uddannelser, gjorde hende klogere på sig selv, og i dag bor hun et idyllisk og fredfyldt sted på landet med sin kæreste, og hun har fået det liv, hun gerne ville have.

- Jeg har et liv nu, som jeg ikke har brug for at holde ferie fra. Vi elsker begge det, vi laver, og vi kunne gøre det 365 dage om året. Jeg har en passion for at give det væk, som jeg selv har fået, og jeg har en underviser gemt i mig. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dem, der vil hjælpes til et bedre liv, og jeg har også fået feedback fra kvinder, jeg har hjulpet, at mit arbejde er vigtigt og værdifuldt. Men jeg har jo også været der, og man kan ikke sætte sig ind i det, hvis man ikke har oplevet det, siger hun.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Kolding

25-årig anholdt i Kolding: Råbte 'kakerlakker' efter politiet

Annonce