Annonce
Tønder

Niels Hausgaard: Når jeg ikke arbejder skal jeg jo ikke have løn

Niels Hausgaard flankeret af Signe Svendsen på Tønder Festival 2017. På grund af aflysningen af årets festival, siger Hausgaard nej tak sit honorar. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
For Tønder Festival-veteranen Niels Hausgaard, er det en selvfølge ikke at forlange honorar, når han ikke kommer til at spille på festivalen i 2020.
Annonce

Tønder: Niels Hausgaard - måske Tønder Festival-veteranen over dem alle - er blandt de kunstnere, som i kølvandet på den totale nedlukning af årets festivaler, har sagt nej til at modtage honorar.

- Det gør jeg selvfølgelig ikke.

Så kort kan der svares, når Niels Hausgaard bliver spurgt til, om hvordan han stiller sig til at forlange løn, selvom årets Tønder Festival er aflyst.

Men hvis man kender til Niels Hausgaard ved man også, at han ikke kan svare kort - og slet ikke når det kommer til aflysningen af den festival, som han været en del af siden 1970'erne.

- Jamen, det har jeg det meget mærkeligt, for det har vi jo ikke oplevet før. Som så meget andet, så forstyrrer det mit år, simpelthen. For i Tønder er jeg altid begyndt at bygge mit nye repertoire op og prøvet nogen nye sange af og sådan noget. Det har jeg vænnet mig til at gøre i Tønder, og de er meget generøse, siger Niels Hausgaard på en skrattende forbindelse fra Nordjylland.

Annonce

Hælpepakker til festivaler

Selvom han mister indtægt, er Niels Hausgaard ikke bekymret på egne vegne. Derimod kan han godt se visse faresignaler for Tønder Festival på lidt længere sigt.

- Jeg er ikke så bekymret for mig selv - jeg har en god bank. Men at mangle et helt år. Og jeg ved da, at der er sat mange penge i det allerede for at få det til at køre, så det kan da godt blive hårdt. Men for festivalens skyld - med alle de hjælpepakker, der er - så må man sgi da også hjælpe de festivaler, der kommer i klemme. Ellers er der ingen rimelighed til, lyder det fra Hausgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce