Annonce
Sport

Niels-Kristian Iversen skal ud at køre grandprix på sin polske hjemmebane

Niels-Kristian Iversen er med i grandprixet på lørdag i polske Torun. Foto: Sportxpress / Scanpix Ritzau

Polske Patryk Dudek har trukket sig med en skade og det giver Iversen plads i lørdagens afsluttende speedway-grandprix i Torun.

SPEEDWAY: Niels Kristian Iversen, der tidligere på året kvalificerede sig til grandprix-serien 2019, kan på lørdag sende næste års konkurrenter på vinterferie med visheden om, at han det seriøst til næste år.

- Jeg første min semifinale i det seneste GP i Teterow men lod mig så skubbe lidt. Dét sker ikke i Torun, lover Iversen, der til dagligt kører for netop Torun i den polske liga og således er på hjemmebane.

- Tingene begynder virkelig at pege i den rigtige retning. Min skulderskade er ved at være så helet, at jeg under vinteren nok skal få fjernet alle mén. Samtidig er vi ved at have 100% overblik over, hvor vi skal forbedre os i løbet af vinteren for at have alt på plads til 2019.

Niels Kristian Iversen er blevet 36 år og har en samlet tredjeplads i 2013 som sit bedste GP-resultat.

- Grandprixet er superhårdt, og der er så mange brikker, man skal lægge rigtigt, for at du vinder VM, men jeg ved, at jeg kan slå alle, når alt flasker sig.

Iversen har i år været førstereserve i grandprixet i denne sæson.

Nicki Pedersen er også med i Torun lørdag aften. Han har 11 point op til en top otte-placering, der giver en plads i næste års grandprix-serie.

Er den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester ikke i stand til at løse den opgave, skal han håbe på at blive tildelt et wildcard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Jule-gåtur på diget

Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce