Annonce
Sønderborg

Niels Ole Bennedsen er klar på fire år mere i byrådet: Jeg kan gøre en forskel

Niels Ole Bennedsen har 32 års erfaring i kommunalpolitik - og han tager gerne fire år mere. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
68-årige Niels Ole Bennedsen fra Nordborg har 32 års erfaring i kommunalpolitik. Han genopstiller for Socialdemokratiet ved næste kommunalvalg.
Annonce

Nordborg: Niels Ole Bennedsen har de sidste måneder overvejet, om han skulle fortsætte i politik. Han har kigget tilbage på sine 32 år i byrådene i Nordborg og Sønderborg kommuner, og da alle plusser og minusser var opgjort, var han ikke i tvivl. Niels Ole Bennedsen fortsætter i politik, hvis han bliver valgt ved kommunalvalget til november.

- Det er op til borgerne, men selvom jeg er 68 år, så er jeg år frisk og rørig. Jeg har stadigvæk meget at bidrage med. Jeg kan gøre en forskel, ellers ville jeg ikke fortsætte, siger Niels Ole Bennedsen.

Han brænder stadigvæk for arbejdet i byrådet, hvor han har siddet 16 år i Nordborg byråd og 16 år i Sønderborg byråd. Antallet af personlige stemmer på Niels Ole Bennedsen er steget gennem alle årerne, og det ser den erfarne politiker som opbakning fra vælgerne.

- Jeg er meget taknemlig over den støtte og tillid, borgerne har vist mig i de mange år, jeg har været med. Ikke mindst min store støtte fra det nordlige Als. Det er vigtigt, at der er stemmer og kræfter, der repræsenterer yderområderne i vores kommune, så udviklingen sker i hele kommunen, siger Niels Ole Bennedsen.

Annonce

Fokus på mennesket

Niels Ole Bennedsen har gennem alle 32 år siddet i kulturudvalget i Nordborg og Sønderborg kommuner. Han har også været formand for kulturudvalg og socialudvalg. De sidste fire år har han også siddet i arbejdsmarkedsudvalget.

- Vi har en kæmpe opgave i at sikre uddannelse og job for de unge i de marginaliserede grupper. Det er meget vigtigt for vores fælles fremtid, siger Niels Ole Bennedsen, der også har fokus på det sociale område, som han har brugt hele sit arbejdsliv på.

- Min holdning til mennesker er skabt ud fra min erfaring fra social- og institutionsområdet for udsatte børn og unge. Jeg har en social forståelse og indsigt. Jeg har noget at byde ind med fokus på det enkelte menneske, siger Niels Ole Benndesen.

Annonce

Fremtiden projekter

Også samarbejdet i byrådet har givet Niels Ole Bennedsen lyst til at fortsætte i politik.

- Vi har et meget velfungerende byråd med gode kollegaer. Det gør, at jeg får lyst til fortsat at være med. Vi har en dygtig borgmester, som sætter mange ting i gang, han er god til at være katalysatoren, siger Niels Ole Bennedsen.

Også de kommende projekter i kommunen vil politikeren gerne være med til at følge.

- Jeg vil gerne fortsat bidrage til at udvikle Sønderborg Kommune, så det fortsat bliver et attraktivt sted at bo, arbejde og leve. Det er fantastisk, hvad der er sket af udvikling i kommunen de seneste år og nye spændende tiltag er undervejs - tiltag som jeg meget gerne vil være med til at præge og bidrage til, siger Niels Ole Bennedsen, der blandt andet peger på det nye ferieresort på Nordals samt de otte millioner kroner, der er sat af til udviklingsarbejde på Nordals.

- Vi skal have fokus på Nordborg og køre udviklingsarbejdet i mål. Yderområderne er vigtige, men de er også afhængige af en velfungerende storby som Sønderborg, siger Niels Ole Bennedsen.

Socialdemokratiet vælger sine kandidater på en generalforsamling i februar. Nuværende socialdemokratiske byrådsmedlemmer på Nordals, Rikke Lock Hartvig og Jan Prokopek Jensen, genopstiller, mens Jesper Larsen fra Nordborg også har meldt sig som kandidat.

- Sammen er vi et både ungt og erfarent hold fra Nordals. Vi supplerer hinanden godt. Vi opstiller som et hold, siger Niels Ole Bennedsen, der også er klar til at tage nye dagsordner op.

- Jeg føler mig slet ikke gammel. Jeg ser frem til nye dagsordner som klimaet. Vi har en stor forpligtigelse i kommunerne til at være med til at få gjort noget ved de ting, siger Niels Ole Bennedsen.


Vi har en kæmpe opgave i at sikre uddannelse og job for de unge i de marginaliserede grupper. Det er meget vigtigt for vores fælles fremtid.

Niels Ole Bennedsen


Niels Ole Bennedsen bor tæt på Nordborg Sø, hvor han nyder livet som pensionist og arbejdet som kommunalpolitiker. Arkivfoto: Timo Battefeld

Niels Ole Bennedsen

Opvokset i Esbjerg. Først uddannet gartner, siden socialpædagog og herefter ansat på Sønderborg Erhvervsskole. Fra 1982 leder af det beskyttede værksted Østerlund i Nordborg. Forstander for Rønshoved Skolehjem fra 1999. Siden 2006 leder af Aflastningshjemmet Rendbjerg, hvor han gik på pension fra i 2017.

Gift med Dorthe Bennedsen. Har børnene Pernille, Lise og Mikkel samt børnebørnene Malthe og Simon.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce