Annonce
Sønderborg

Nik & Jay fuldender Mølleparkens sommerprogram

Nik og Jay har tidligere optrådt i Mølleparken. Arkivfoto: Lene Esthave
Nik & Jay samt sangerinden Aura Dione er de to sidste navne på Kultur i Syds program for Rock i Mølleparken.

Sønderborg: 16 koncerter fordelt på otte koncertaftener i juni og august 2020. Det er, hvad Kultur i Syds koncertrække Rock i Mølleparken byder på i den kommende sæson. Tidligere på ugen blev de første 14 navne offentliggjort, og nu kommer de sidste to navne på plakaten. Det er popduoen Nik & Jay samt sangerinden Aura Dione, der spiller på friluftsscenen Mølleparken fredag den 19. juni.

Nik & Jays havde konfettikanonerne med i Mølleparken i 2014, og nu kommer de tilbage. De udgav senest albummet 'United' i 2013, hvor de også blev Årets Danske Band til GAFFA-Prisen og fik prisen P3 Lytterhittet til P3 Guld. Aura Dione har udgivet tre albums, og det seneste, 'Can't Steal the Music', udkom i 2017. Hun er kåret som Årets Kvindelige Danske Kunstner ved Danish Music Awards i 2009 og 2012.

Blandt de øvrige navne på sommerens program er D-A-D, Magtens Korridorer, Queen Machine og Phlake.

Billetsalget af partoutkort er begyndt fredag formiddag. Et partoutkort giver adgang til hele programmet, men på et tidspunkt vil det blive muligt at købe enkeltbilletter. Hvornår dette sker afhænger af, hvordan salget af partoutkort skrider frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce