Annonce
Esbjerg Energy

Niklas Andersen klar til et nyt eventyr: Esbjerg-profil med udlængsel

Niklas Andersen, der her jagter Frederikshavns Søren Nielsen, er Esbjerg Energys bedste forward i denne sæson. Foto: André Thorup
Niklas Andersen kan i en stille stund godt fortryde, at han ikke gav det et skud mere, da han var i USA som helt ung, men nu er han klar til endnu et eventyr i udlandet. Der er bare lige én lille ting, han skal blive bedre til.

Hold godt øje med Esbjerg Energys nummer 48 i denne sæson – det kan meget vel blive hans sidste i dansk ishockey.

Niklas Andersen vil nemlig gerne til udlandet igen.

Meget gerne.

- Det er helt sikkert det, jeg arbejder hen imod. Det er mit mål, og det må meget gerne være allerede fra næste sæson, siger den 22-årige forward.

Annonce

Optakt

Ishockey

Isligaen

19.00

Esbjerg Energy-Herning

Esbjerg Energys trup

Travis Walsh er tilbage fra skade.

JV tipper

3-2

Han valgte trygheden

Den vakse læser vil have bemærket det lille ord ”igen” – og ja, han har været udenlands før. Og ikke blot i Süderlügum for at hente billige sodavand.

Som blot 17-årig tog Niklas Andersen det store spring over den store dam og prøvede lykken i Spokane på den amerikanske vestkyst. Uden det store held. Eventyret varede kun en enkelt sæson, og det kan han ind imellem godt ærgre sig lidt over.

- Jeg burde nok have givet det lidt mere tid, måske prøvet at finde en anden klub, men på det tidspunkt var det det sikre at tage hjem til Esbjerg. Mark (Pederson.red.) var træner, da jeg tog afsted, han var træner, da jeg kom hjem, så jeg valgte trygheden, fortæller Niklas Andersen, der på den korte skøjtebane ikke havde grund til at fortryde den beslutning. Han var således med til at genvinde det danske mesterskab i sæsonen 2016/2017.

Tyskland er interessant

Lige nu synes det mere end tvivlsomt, om Niklas Andersen får lov til at opleve en lignende triumf i denne sæson. Dertil har Esbjerg Energy slingret for meget. Til gengæld har Niklas Andersen selv været rimeligt snorlige i sine præstationer. Han har helt nøjagtigt været med i ikke mindre end en tredjedel af holdets scoringer i denne sæson – 30 point fordelt med otte mål og 22 assist – og har dermed gjort sit til at gøre sig lækker over for både landstræner Heinz Ehlers og eventuelle udenlandske bejlere.

- Jeg var med på landsholdet i sidste sæson, og det skal jeg igen. Det er fedt at spille for Danmark, og samtidig er det bare vigtigt at være landsholdsspiller, når man gerne vil til udlandet. De kigger meget på statistikker, men de kigger lige så meget på, om man er med landsholdet, siger Niklas Andersen, der sammen med sin agent Bjarne Madsen arbejder intenst på et nyt udenlandsk eventyr.

USA og NHL bliver det næppe til, men mindre kan gøre det – efterhånden har flere spillere fra den danske liga klaret overgangen til eksempelvis den attraktive tyske liga – blandt andre Andersens tidligere holdkammerat Phillip Bruggisser.

- DEL (den tyske liga, red.) ville bestemt være interessant, mener Niklas Andersen.

Dumhederne skal væk

Det synes på mange måder at være et opnåeligt mål for en så talentfuld spiller som Niklas Andersen, der har farten, blikket for spillet og målnæsen til at begå sig på et højere niveau.

Men han har også temperament, og det tæller ikke altid på plussiden.

Sidste sæson sluttede han således med at sidde ude med karantæne i de sidste fire kvartfinaler mod Frederikshavn, og selv om han bedyrer, at han er blevet klogere, så vi søndag mod samme modstander, at han stadig kan tirres. Dane Fox kildede ham lidt under hagen, og så trak Andersen to gange to minutter – endda mens hans eget hold var i overtal.

- Jeg synes, jeg har lært af den karantæne, jeg fik i sidste sæson, men jeg ved også, at det skal blive bedre. Jeg skal stadig spille med temperament, men dumhederne skal væk, siger Niklas Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Team Esbjerg

På toppen af karrieren - Team Esbjergs Estavana Polman scorer fornem pris

Annonce