Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen er færdig med dobbeltjob: Det er fedt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen stoppede i sommer som træner i Rhein-Neckar Löwen og dermed sluttede to år med dobbeltjob.

For første gang som landstræner for de danske håndboldherrer er Nikolaj Jacobsen mødt op til holdets samling uden at have et andet trænerjob i tankerne.

I sommer sagde han farvel til den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen, som han i fem år havde stået i spidsen for - de sidste godt to år samtidig med landsholdstjansen.

Han er flyttet hjem til Danmark, og det arbejdsmæssige fokus ligger ene og alene på landsholdet, der i denne uge er samlet i Aarhus i forbindelse med Golden League.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg er glad for at kunne møde mere velforberedt op og have mere overskud og være i forhåbentlig en bedre balance end tidligere, hvor jeg hele tiden havde Champions League-kampe i baghovedet.

- Så det er fedt at kunne få lov til at koncentrere sig 100 procent om det, der skal til at foregå, siger Nikolaj Jacobsen.

Han tror dog ikke, at spillerne kommer til at mærke den store forskel, og han mener heller ikke, at han på trods af dobbeltjobbet har slækket på sine opgaver på landsholdet, som han i januar førte til VM-guld.

Beslutningen om at stoppe i den tyske storklub var svær at tage for den rutinerede træner, men det var nødvendigt.

- Hvis jeg opsøgte en læge i Danmark, ville jeg helt sikkert blive diagnosticeret med stress. Jeg har ikke tilsidesat alt, men rigtig, rigtig meget i min lyst til at vinde og til at være den bedste, har Jacobsen tidligere sagt til Jyllands-Posten.

Men nu virker stressen til at være ude af kroppen igen.

- Jeg ved ikke, om jeg er i zen. Det tror jeg aldrig, man kan som træner, men lige nu har jeg det rigtig godt og er rigtig glad for at være kommet hjem. Det er min familie også. Det er det, der betyder noget, siger han.

Danmark møder ved Golden League Frankrig i Aarhus torsdag, mens Norge eller Spanien venter lørdag i Aalborg.

Samlingen er den sidste, inden landstræneren skal udtage den trup, der skal med til EM i januar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce