Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen sætter tidligt sigte mod EM-guld

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Udsigten til OL næste sommer får ikke Nikolaj Jacobsen til at spare spillere ved EM i januar, siger han.

Landstræneren for Danmarks herrelandshold i håndbold, Nikolaj Jacobsen, går efter at lave et sjældent guldhattrick, når Danmark til januar deltager ved EM i Sverige, Norge og Østrig.

Med en turneringssejr vil Danmark nemlig være europamester, verdensmester og olympisk mester samtidig, og muligheden for at opnå den status vægter højt hos landstræneren. Det siger han til Politiken.

- Holdet er regerende olympisk mester og verdensmester, og i Sverige får vi en unik chance for også at blive europamestre. Den skal vi forfølge. Det er kun Frankrig, der tidligere har magtet dette, men nu er denne status inden for vores rækkevidde.

- Det må være en stor motivation for spillerne, og jeg glæder mig til, at vi går i gang med opgaven, siger landstræneren.

Man kan argumentere for, at det vil være uambitiøst at stile efter andet end guld, når man rejser til en slutrunde med stjerner som Mikkel Hansen og Niklas Landin.

Omvendt spilles slutrunden i et OL-år, og i håndbold har de olympiske lege større prestige end EM. Deltagelsen ved OL i Tokyo i juli og august gør ikke EM i Sverige til en testturnering.

- OL-turneringen i Tokyo er meget vigtig, titlen skal forsvares, men det får mig ikke til at spare folk ved EM i januar. Der sker ikke nogen nedprioritering, overhovedet ikke, siger Nikolaj Jacobsen til Politiken.

I januar spiller Danmark sine indledende gruppekampe i Malmø, der også er vært for en eventuel dansk mellemrundedeltagelse. Eventuelle placerings- eller knockoutkampe spilles i Stockholm.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Løst trailerhjul gav massesammenstød

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce