Annonce
Sport

Nikolaj Jacobsen skal på skolebænken: Det er respektløst

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nikolaj Jacobsen mangler en bestemt træneruddannelse, så han skal sidde på skolebænken for at opfylde kravene.

Nikolaj Jacobsen har været en succesrig håndboldtræner i mange år, men den danske landstræner mangler de nødvendige papirer på sine evner på bænken.

Reglerne hos Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) siger, at mindst en af lederne på sidelinjen skal gennemføre et trænerkursus, så personen besidder en såkaldt Pro Licence.

Derfor er Jacobsen samt assistenten Henrik Kronborg tvunget til at gennemføre EHF Master Coach, som giver adgang til at få den nødvendige trænerlicens.

Det undrer landstræneren, at man ikke kigger mere på praktisk erfaring.

- Vi har nogle resultater, der burde tale for sig selv. Jeg synes nok, man nogle gange kunne se lidt gennem fingre med dem, der har været ude i det virkelige liv i mange år og sige: Få lavet de opgaver, men I behøver ikke sidde så meget på skolebænken.

- Det, jeg har lært gennem praktik, kan du ikke læse dig til. Jeg står jo med en helt anden viden end dem, der skal undervise mig, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

Ifølge EHF-reglerne skal trænere, der vil stå i spidsen for hold, der deltager i Champions League eller europamesterskaberne, have trænerlicensen med virkning fra sæsonen 2020/2021.

Det er et krav, som landstræneren ryster på hovedet af.

- Jeg synes, man kunne se lidt gennem fingre med nogle ting og dispensere, når Henrik og jeg har så meget erfaring på højt niveau.

- Jeg har ikke noget imod at lave opgaverne, men at vi skal være der til samtlige undervisninger, synes jeg er overdrevet og egentlig også lidt respektløst, siger Jacobsen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om trænerlicensen på DHF''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce