Annonce
forside

Nikoline om glæden ved gymnastik: - Alle oplevelserne er mega fede

Nikoline Johanne Sigaard Hansen fra Grindsted har dyrket gymnastik, siden hun var to-tre år. Nu går hun både i Grindsted og på et hold i Ølgod, hvor der kommer unge fra et stort område. Foto: Martin Ravn

Nikoline har dyrket gymnastik, siden hun var helt lille og er vild med det.

Grindsted: Nikoline Johanne Sigaard Hansen fra Grindsted oplever stor glæde ved gymnastik, som hun begyndte at dyrke allerede, da hun var 2-3 år.

Lige siden er hun gået til tre forskellige slags gymnastik. Hun fortæller selv, at hun og hendes familie aldrig rigtig har været nogen boldfamilie, og at gymnastik har været lidt mere dem.

Nikoline har stort set altid gået til rytmegymnastik, men i sæsonen 15-16 startede hun til Grand Prix i Grindsted.

Det var veninderne fra skolen, som fik Nikoline til at gå til Grand Prix, da mange af dem også gjorde det.

I to år gik Nikoline til Grand Prix, men stoppede igen i begyndelse af ottende klasse. I løbet af de to år, hun gik til Grand Prix, nåede hun både til DM, JM og en masse andre opvisninger.

Og nu hvor hun er stoppet til det, er der også noget, hun savner rigtig meget:

- Det er helt klart alle de større konkurrencer og opvisninger, jeg savner mest, fortæller Nikoline.

Annonce

Man lærer mange nye mennesker at kende, og så er weekenderne og alle oplevelserne med JTH mega fedt.

Nikoline Johanne Sigaard Hansen
Til daglig går Nikoline Johanne Sigaard Hansen i 9. klasse på Grindsted Privatskole. Når hun har fri, dyrker hun masser af gymnastik. Foto: Martin Ravn

Juniortræning i Ølgod

Lige nu går Nikoline på et lokalt springhold i Grindsted og på et juniortræningshold under DGI i Ølgod, JTH Ølgod.

Juniortræningsholdet i Ølgod er stort hold med 44 gymnaster, som træner både rytme og spring. Det er unge fra Ølgod, Grindsted, Ansager, Varde og mange flere byer, som kommer og laver en masse fedt gymnastik.

Så hver tirsdag kører Nikoline til Ølgod sammen med tre andre fra Grindsted. Selvom det er en lang tur, synes Nikoline alligevel, at JTH Ølgod, er et rigtig godt hold at gå på. Det var primært storesøsteren, som hun fik inspiration fra, da hun gik på det samme juniortræningshold i sæsonen 15-16.

- Man lærer mange nye mennesker at kende, og så er weekenderne og alle oplevelserne med JTH mega fedt, fortæller Nikoline, der er 15 år og til hverdag går i niende klasse på Grindsted Privatskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce