Annonce
Navne

Nina vil give os kultur i en coronatid

Nina Steensgaard er kulturformidler på Aabenraa Bibliotekerne og Nygadehuset og er blandt dem, der i JydskeVestkysten skal skrive om kulturlivet i Aabenraa. Foto: Søren Gylling
Nina Steensgaard bliver den første, der i JydskeVestkysten vil komme med kulturanbefalinger midt i en coronatid. Hun er kulturformidler med et udgangspunkt fra Aabenraa Bibliotekerne og Nygadehuset.
Annonce

Aabenraa: Hun bor i et minikollektiv med sine forældre i en lille by med færre end 570 indbyggere sydøst for Kolding. Hun har været ansat på Koldinghus, hendes mormor er født i Sønderjylland, og nu er hun selv landet syd for Kongeåen. I Aabenraa. I et job, hun med egne ord elsker.

- Jeg tænker, at de snart må opdage, at jeg får løn for at arbejde med noget, der er så sjovt.

Nina Steensgaard hedder hun, er 44 år, har en kandidatuddannelse i kulturformidling og historie, og siden 2018 har Aabenraa, det vil sige Aabenraa Bibliotekerne og Nygadehuset, været udgangspunktet for det, hun professionelt bruger sin tid på. Først som projektansat og siden 1. juli 2019 i en fast stilling som kulturformidler her i kommunen.

Det er i den rolle, at hun tog kontakt til JydskeVestkysten for at høre, om vi på avisen, i Mediehuset, ville være med til at fortælle om kulturlivet i en tid, hvor alt af den slags ellers er lukket ned.

Det sagde vi ja til, og derfor vil fire med tilknytning til kulturlivet i Aabenraa på skift skrive om deres kulturelle favoritter i en coronatid.

Nina Steensgaard begynder.

Nina Steensgaard

44 år, bosiddende i Sdr. Stenderup - landsby ca. 10 kilometer sydøst for Kolding.

Kulturformidler ved Aabenraa Bibliotekerne og NygadeHuset. Først i projektansættelser fra november 2018 og siden juli 2019 som fastansat.

Er gift med Claus Simonsen, der er selvstændig skovfoged. Andre på bopælen er teenageren Alfred på 15 år, to katte og en labrador.

På grunden i nabohuset bor hendes forældre, Anne Grethe og Erik.

Hun pendler til Aabenraa sammen med Hanne Mette, der bor i Kolding og arbejder på rådhuset i Aabenraa.

Annonce

Opera og ringriderfest

Men hvorfor fortælle om kulturlivet i disse uger, hvor vi alligevel ikke kan forbruge den slags?

- Fordi kultur beriger vores liv. Kultur er noget af det, der skaber sammenhængskraften i et samfund, det er noget, vi kan være fælles om, og lige nu kan vi ikke være sammen om ret meget. Vi higer efter at mødes, siger Nina Steensgaard.

Hun fremhæver, at det i en digital tidsalder kan være svært at overskue alle kulturelle tilbud, og at hun af den grund gerne vil være med til at trække mulighederne frem.

Hvordan definerer du kultur?

- Det kan være folkeligt og finkulturelt. Fra opera til ringriderfesten. Natur, historie, kunst, litteratur, musik - og sport. Absolut også sport. Kulturen styrker vores samfund og er vigtig for os mennesker, fordi den kan give os selvindsigt og inspiration. Den skærper vores sanser og giver os evner til at reflektere over livet, vores samfund og os selv.

Nina Steensgaard har endnu ikke selv deltaget i den årlige ringriderfrokost, fordi hun sidste år skulle til sin svigermors fødselsdag, men en deltagelse står højt på hendes prioriteringsliste.

- Ringriderfrokosten og ringriderfesten er et stykke kulturhistorie, og jeg er sikker på, at det er både underholdende og sjovt.

Hun har boet i Kolding og omegn hele sit liv, bortset fra nogle studieår i København, og hun har ingen planer om at flytte til det Sønderjylland, hvor hendes mormor havde sine rødder.

- Vi er meget, meget glade for at bo herude i Sdr. Stenderup i et kreativt miljø og på en grund med to huse. Mine forældre bor i det ene, og det er en kæmpe gave. Ikke mindst i denne tid, siger Nina Steensgaard.

- Kulturen styrker vores samfund og er vigtig for os mennesker, fordi den kan give os selvindsigt og inspiration, siger Nina Steensgaard, der her er fotograferet med af sine katte på bopælen i Sdr. Stenderup. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce