Annonce
Vejen

Noah blev ringet op efter en time

Elev-ansvarlig Melanie Falbe Elversø og butikschef Camilla Knudsen rykker hurtigt hos Jysk. Noah Feifer Jakobsen havde Jysk i røret en time efter, han havde sendt sin ansøgning. Foto: Brian Lindholt
Jysk stod øverst på ønskelisten hos EUD-eleven Noah Fejfer Jakobsen - en time efter ansøgning var sendt, var ugepraktikken sikret.
Annonce

Vejen: Han havde Jysk og Davidsen øverst på sin ønskeliste til ugepraktikken. Der måtte kun skrives én ansøgning. Valget faldt på Jysk.

- De ringede allerede efter en time, lyder det en kende imponeret fra den 17-årige EUD-elev Noah Fejfer Jakobsen, der er færdig med sin nuværende uddannelse til sommer.


De ringede allerede efter en time.

Noah Fejfer Jakobsen, EUD-elev


Han blev opfordret til at søge en læreplads og såmænd også et fritidsjob hos Jysk.

- Det giver lidt mere ro på. Og det er det, jeg gerne vil. Det blev sådan set bare ekstra bestyrket i løbet af ugen. Jeg kan godt lide værdierne i Jysk og har været imponeret af den måde Lars Larsen byggede virksomheden op. Der er mange unge og en god indstilling. Der er gode udviklingsmuligheder. Det er sådan lidt af det hele, siger Noah Fejfer Jakobsen, der er vant til at tage fat.

- Jeg har et fritidsjob som fejedreng hos Autocentralen i Vejen, siger Noah Fejfer Jakobsen.

Han er også mobil, når det gælder karrieremuligheder.

- Jeg er villig til at rejse efter den rigtige elevplads, siger han.

Annonce

Gode muligheder

Melanie Falbe Elversø er elevansvarlig hos Jysk, og hun har været yderst tilfreds med besøget.

- Noah har udvist højt engagement, og det er lige det, vi har brug for, siger hun

- Vi har mange unge ansatte, og vi er jublende glade for, at mange viser interesse for at være her, siger butikschef Camilla Knudsen.

Og mulighederne for at udvikle sig i og avancere i koncernen er store.

- Jeg har eksempelvis kun været her et år, siger butikschef Camilla Knudsen, der er hurtigt ude, når der skal lukkes aftaler.

- Jeg ser alle ansøgninger fra vores område, og er der flere egnede kandidater, end der er pladser, rapporterer vi videre i systemet. Så er der måske en mulighed i en anden afdeling, siger Camilla Knudsen.


Jeg ser alle ansøgninger fra vores område, og er der flere egnede kandidater end der er pladser, rapporterer vi videre i systemet. Så er der måske en mulighed i en anden afdeling.

Camilla Knudsen, butikschef i Jysk


Hos Jysk er det også et plus at have fritidsjob. Man kan ikke lære alt på en uge. Via et fritidsjob får man også et større indblik i at være fastansat i koncernen.

Hos Danbolig i Vejen var salgschef Heidi Højrup også voldsomt imponeret af sin praktikant Alberte.

- Hun var utroligt velforberedt den første dag og vidste næsten alt om vores huse. Hun viste stort engagement i de tre dage og var til god gavn. Hun stillede spørgsmål og bød ind. I vores branche er den lokale forankring også vigtigt. Det betyder noget, man har et tilhørsforhold og kender sit område, siger Heidi Højrup.


Hun var utroligt velforberedt den første dag og vidste næsten alt om vores huse.

Heidi Højrup, salgschef i Danbolig


Danbolig var meget åbne under praktikopholdet.

- Alberte var med til både fremvisninger og lånevurderinger. Hun var selvfølgelig pålagt tavshedspligt som os alle andre. Derfor skal praktikanter også have en vis alder hos os. Men vi er klar igen til næste år, siger Heidi Højrup.

Annonce

Gode input

Hos tøjbutikken Sandgaard fik man også gode input.

- Jeg fik også noget den anden vej og gode tip til brugen af instagram, siger Lone Andreasen fra Sandgaard.


Jeg fik også noget den anden vej og gode tip til brugen af instagram.

Lone Andreasen, Sandgaard


Indstillingen er også, at de unge skal lære noget under praktikophold.

- Jeg har også tidligere haft en praktikant, der endte med at blive min kollega i otte år, tilføjer Jonna Hansen fra Sandgaard.

Annonce

"Vi har et ansvar"

Hos Davidsen lægger butikschef Michael Christensen heller ikke skjul på, at man er glade for praktikanter.

- De giver os et frisk pust, og det altid sundt at se med lidt andre øjne. Og som virksomhed har vi også et samfundsmæssigt ansvar, siger Michael Christensen.


De giver os et frisk pust, og det altid sundt at se med lidt andre øjne. Og som virksomhed har vi også et samfundsmæssigt ansvar.

Michael Christensen, butikschef hos Davidsen


Davidsen åbner også dørene til en uddannelsesdag, og det er ikke kun for de blå øjnes skyld, man er tidligt ude.

- Som virksomhed vil man jo altid have de bedste, og ballast og vilje er de vigtigste værktøjer, siger Michael Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Vejen

Ulven vækker debat

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce